Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Αναστολή αιτήσεων ΚΕΑ
Αναστολή αιτήσεων ΚΕΑ

Αναστολή αιτήσεων ΚΕΑ

Από το Υπουργείο Εργσίς, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι:

Το KEA είναι ένα πρόγραμμα με πρωτοποριακά στοιχεία που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στη χώρα, με στόχο να βοηθήσει τα άμεσα, τη στιγμή που το έχουν ανάγκη. Ως εκ τούτου, η οποιαδήποτε αλλαγή στη σύνθεση, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία ή άλλη σοβαρή αλλαγή, πρέπει να δηλώνονται από τους πολίτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, το αργότερο τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που συμβαίνουν.

Την Δευτέρα, 13/11/ τέθηκαν σε περίπου 13.000 εγκεκριμένες του προγράμματος KEA, διότι μετά από την διεξαγωγή των μηνιαίων διασταυρώσεων, όπως κάθε φορά, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών. Η γίνεται για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις (όπως λ.χ. η από το πρόγραμμα για ένα χρόνο).

Οι του Υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση