Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Ξεκίνησε αργά το βράδυ της ς, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 3 ώρες, η διαδικασία ανάρτησης στο των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΦΙΑ 2016.

Οι φορολογούμενοι με τους προσωπικούς τους κωδικούς ς στο μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Ε9 και μέσω αυτής να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα. Εναλλακτικά μπορούν μέσα από το λογαριασμό τους στο TAXIS να επιλέξουν τις «Οφειλές εκτός ς», όπου επίσης θα πληροφορηθούν το ποσό του φόρου, καθώς και το ύψος των 5 δόσεων.

Υπενθυμίζεται οτι ο ΕΦΙΑ του 2016 πληρώνεται με δύο τρόπους: α) Εφάπαξ μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2016, β) σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών που μίλησαν στο - στην συντριπτική πλειοψηφία των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ οι πολίτες πληρώνουν ίδιο ή και λιγότερο ποσό σε σχέση με τον περσινό ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- οι ίδιες πηγές, το 65% των πολιτών πληρώνει ίδιο ή και λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Το 24% επιβαρύνεται με ποσό από 1 λεπτό έως 10 ευρώ. Το 10% καλείται να πληρώσει ποσό πάνω από 10 ευρώ και εξ αυτών μόλις το 4% επιβαρύνεται με ποσό πάνω από 50 ευρώ. Τέλος μόνο το 0,3% καλείται να πληρώσει ποσό μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση