Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Aναλογική μοριοδότηση και επαναφορά του ποσοστού εισαγωγής στο Δημόσιο για τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών
Aναλογική μοριοδότηση και επαναφορά του ποσοστού εισαγωγής στο Δημόσιο για τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών

Aναλογική μοριοδότηση και επαναφορά του ποσοστού εισαγωγής στο Δημόσιο για τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών

Ζητά με αναφορά του ο bουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης

 

Τα αιτήματα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), για τη διασφάλιση ποσοστού εισς στο Δημόσιο, καθώς και την στη μοριοδότηση των μελών πολύτεκνων οικογενειών, προώθησε με αναφορά του στον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας ς  Αθανάσιος Λιούπης.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην αναφορά του πως η στήριξη των πολυμελών οικογενειών,  ως  της συνεισφοράς τους στην αντιμετώπιση του συνεχώς αυξανόμενου Δημογραφικού προτος της χώρας,  είναι απαραίτητη.

Η ΑΣΠΕ, δεδομένων των συνθηκών, προτείνει  τη διατήρηση του ελάχιστου ποσοστού εισς στο Δημόσιο στο 15% για τους πολυτέκνους, καθώς και την ανα  μοριοδότηση, ώστε να λαμβάνεται υπόψη το πλήθος των παιδιών των πολυτέκνων, όταν έχουν περισσότερα από τέσσερα .

Ο κ. Λιούπης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει με προσοχή το αίτημα των πολυτέκνων,  ευελπιστώντας  ότι θα αφουγκραστεί  την αγωνία και τα αιτήματά τους, στο πλαίσιο της ς της πολύ σπουδαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας του ιδίου, που είναι σε εξέλιξη μέχρι την 30η  Νοεμβρίου 2020, με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα». 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση