Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Αναγνωρίστηκε η διακονία του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και από τη Βουλή των Ελλήνων
Αναγνωρίστηκε η διακονία του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”  και από τη  Βουλή των  Ελλήνων

Αναγνωρίστηκε η διακονία του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” και από τη Βουλή των Ελλήνων

Μέσα σε κλίμα κοινής αποδοχής της διακονίας και της μεγάλης προσφοράς των εκπροσώπων της Εκκλησίας, στη μέριμνα φυλακισμένων και αποφυλακισθέντων, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα (01/02) η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων της Βουλής των Ελλήνων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, με ειδική πρόσκληση της προέδρου της Επιτροπής Παναγιώτας Κοζομπήλη – Αμανατίδη, 4 υπεύθυνοι αναγνωρισμένων Φιλανθρωπικών Σωματείων διακονίας φυλακών που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη δραστηριότητα στην .

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν:  ο αρχιμανδρίτης, Γερβάσιος Ραπτόπουλος, τακτικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πρωτοπρεσβύτερος,   , πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» και υπεύθυνος του Γραφείου Μερίμνης Φυλακών της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο  Ιωάννης Παπασαραντόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος» και ο Κλήμης Πυρουνάκης, συντονιστής του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών. Μετά την ολο των ομιλιών, ακολούθησε ένας γόνιμος δις.  

Πολλοί έλα τον λόγο και αφού εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους και τις ευχαριστίες τους για το πολυετές και σημαντικό έργο των Φιλανθρωπικών Σωματείων, που εκπροσωπούσαν οι ομιλητές, ζήτησαν από τους 4 καλεσμέ να καταθέσουν και προτάσεις για την βελτίωση του υπάρχοντος Σωφρονιστικού Συστήματος της Ελλάδος. 

Ο π. ,  αφού εν συντομία παρουσίασε το πολυσχιδές έργο της Τοπικής Εκκλησίας, δια του Συλλόγου, στην δευτερολογία του, υπογράμμισε τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των χώρων σης της περιοχής, περιέγραψε το γκρίζο σκηνικό της ζωής κρατουμένων και αποφυλακισθέντων και κατέθεσε γραπτώς τις προτάσεις του για τη βελτίωση του Σωφρονιστικού Συστήματος της Ελλάδας.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση