Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Αναφορά Αθ. Λιούπη για νέα εμβολιαστική γραμμή ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις
Αναφορά Αθ. Λιούπη για νέα εμβολιαστική γραμμή ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις

Αναφορά Αθ. Λιούπη για νέα εμβολιαστική γραμμή ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις

 

 

Το αίτημα πέντε αναπηρικών Συλλόγων του Ν. Μαγνησίας για τη στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου, ώστε να μπορούν ευκολότερα να εξυπηρετηθούν άτομα με κινητικά προβλήματα ή χρόνιες παθήσεις,  μετέφερε με του στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ειδικότερα, ο βουλευτής προώθησε σχετική   επιστολή,  που συνυπογράφουν το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας και  ζητούν μια νέα εμβολιαστική δομή στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου, ώστε να μπορούν ευκολότερα να εξυπηρετηθούν άτομα με δυσκολία μετακίνησης ή χρόνιες παθήσεις.

Οι Σύλλογοι επισημαίνουν, ως συστημική αδυναμία την ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων του εμβολίου AstraZeneca μόνο στη Ζαγορά και στο Βελεστίνο και ζητούν την αντιμετώπιση του προβλήματος σε εύλογο χρόνο, για τον περιορισμό των μετακινήσεων εν τω μέσω της πανδημίας και αποφυγή επιπλέον ταλαιπωρίας τουλάχιστον για τις πληθυσμιακές ομάδες με αναπηρίες.

Ο κ. Λιούπης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να ληφθεί ειδική μέριμνα, για τα άτομα υψηλού κινδύνου, τη διευκόλυνση στην πρόσβασή τους, ανεξαρτήτου  ηλικίας ή τύπου εμβολίου και επισημαίνει ότι η σταδιακή ένταξη ιδιωτικών δομών στην εμβολιαστική αλυσίδα – σύμφωνα με τη ροή των εμβολίων- θα διευκόλυνε κατά πολύ, τόσο τη διαδικασία εμβολιασμού, όσο και την πρόσβαση σε αυτή, ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση