Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Αναφορά Αθ. Λιούπη για νέα εμβολιαστική γραμμή ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις
Αναφορά Αθ. Λιούπη για νέα εμβολιαστική γραμμή ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις

Αναφορά Αθ. Λιούπη για νέα εμβολιαστική γραμμή ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις

 

 

Το αίτημα πέντε αναπηρικών Συλλόγων του Ν. για τη στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου, ώστε να μπορούν ευκολότερα να εξυπηρετηθούν άτομα με κινητικά προβλήματα ή χρόνιες παθήσεις,  μετέφερε με αναφορά του στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ειδικότερα, ο βουλευτής προώθησε σχετική   ,  που συνυπογράφουν το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Νομού «Μάγνητες Τυφλοί», το «Ιππόκαμπος», ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας και  ζητούν μια νέα εμβολιαστική δομή στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου, ώστε να μπορούν ευκολότερα να εξυπηρετηθούν άτομα με δυσκολία μετακίνησης ή χρόνιες παθήσεις.

Οι Σύλλογοι επισημαίνουν, ως συστημική αδυναμία την ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων του εμβολίου  μόνο στη και στο και ζητούν την αντιμετώπιση του προβλήματος σε εύλογο χρόνο, για τον περιορισμό των μετακινήσεων εν τω μέσω της πανδημίας και αποφυγή επιπλέον ταλαιπωρίας τουλάχιστον για τις πληθυσμιακές ομάδες με αναπηρίες.

Ο κ. Λιούπης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να ληφθεί ειδική μέριμνα, για τα άτομα υψηλού κινδύνου, τη διευκόλυνση στην πρόσβασή τους, ανεξαρτήτου  ηλικίας ή τύπου εμβολίου και επισημαίνει ότι η σταδιακή ένταξη ιδιωτικών δομών στην εμβολιαστική αλυσίδα – σύμφωνα με τη ροή των εμβολίων- θα διευκόλυνε κατά πολύ, τόσο τη διαδικασία εμβολιασμού, όσο και την πρόσβαση σε αυτή, ειδικών πληθυσμιακών ομάδων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση