Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Αλλαγές στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας
Αλλαγές στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Αλλαγές στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), την καταβολής παραβόλου από τον εξεταζόμενο στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες επιτροπές, αλλά και τη διεύρυνση του καταλόγου των μη αναστρέψιμων παθήσεων, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Οι νέες ρυθμίσεις διορθώνουν δυσλειτουργίες και ελλείψεις που «στοίχισαν» στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), καθώς οδήγησαν την πλειονότητά τους σε σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα από τις που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια στον έλεγχο και την πιστοποίηση της αναπηρίας, οι αναπηρικές συντάξεις περιορίστηκαν κατά τουλάχιστον 40%, με το Δημόσιο να εξοικονομεί ετησίως περί τα 800 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των διατάξεων του υπό εξέταση νομοσχεδίου περιλαμβάνονται επίσης:

• Συγκρότηση της επιτροπής του άρθρου 7 του νόμου 3863/2010 προκειμένου να επανεξετάσει τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας, λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος. Η ίδια επιτροπή θα προωθήσει με ταχύτατους ρυθμούς διορθώσεις και θα εμπλουτίσει τη με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις.

του παραβόλου των 46,14 που πληρώνουν τα άτομα με αναπηρία σε περίπτωση ενστάσεων και προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή.

Αρση της αναστολής καταβολής εξωιδρυματικού επιδόματος παραπληγίας – τετραπληγίας όταν ο δικαιούχος νοσηλεύεται.

Βελτίωση της διαδικασίας πρόσληψης γιατρών στο ειδικό σώμα υγειονομικών επιτροπών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση