Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Αλλαγές στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας
Αλλαγές στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Αλλαγές στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (), την κατάργηση καταβολής παραβόλου από τον εξεταζόμενο στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες επιτροπές, αλλά και τη διεύρυνση του καταλόγου των μη αναστρέψιμων παθήσεων, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Οι νέες ρυθμίσεις διορθώνουν δυσλειτουργίες και που «στοίχισαν» στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), καθώς οδήγησαν την πλειονότητά τους σε σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα από τις παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια στον έλεγχο και την πιστοποίηση της αναπηρίας, οι αναπηρικές περιορίστηκαν κατά τουλάχιστον 40%, με το Δημόσιο να εξοικονομεί ετησίως περί τα 800 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των διατάξεων του υπό εξέταση νομοσχεδίου περιλαμβάνονται επίσης:

• Συγκρότηση της επιτροπής του άρθρου 7 του νόμου 3863/2010 προκειμένου να επανεξετάσει τον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας, λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος. Η ίδια επιτροπή θα προωθήσει με ταχύτατους ρυθμούς διορθώσεις και θα εμπλουτίσει τη λίστα με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις.

Κατάργηση του παραβόλου των 46,14 ευρώ που πληρώνουν τα άτομα με αναπηρία σε περίπτωση ενστάσεων και προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή.

Αρση της αναστολής καταβολής εξωιδρυματικού επιδόματος παραπληγίας – τετραπληγίας όταν ο δικαιούχος νοσηλεύεται.

Βελτίωση της διαδικασίας πρόσληψης γιατρών στο ειδικό σώμα υγειονομικών επιτροπών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση