Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος :«Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Επιτροπής που δεν επιτρέπουν κυνήγι και ψάρεμα»
Αλ. Μεϊκόπουλος :«Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Επιτροπής που δεν επιτρέπουν κυνήγι και ψάρεμα»

Αλ. Μεϊκόπουλος :«Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Επιτροπής που δεν επιτρέπουν κυνήγι και ψάρεμα»

 

 

Από την ρχή της πνδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατανόησε την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και δεν μπήκε στη διαδικασία μιας στείρας αολιτευτικής τακτικής προκειμένου να «κεφαλαιοποιήσει» πολιτικά τις όποιες προκλήθηκαν. Παραμένει, όμως, υποχρέωση της κυβέρνησης να εξηγεί τεκμηριωμένα τους λόγους που υπαγορεύουν τις αποφάσεις που αυτή λαμβάνει στο πλαίσιο  αντιμετώπισης της πανδημίας και να διευκρινίζει αν αυτές προκύπτουν μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται έντονη συζήτηση γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει την απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η απαγόρευση στους δύο αυτούς τομείς δραστηριότητας προέκυψε έπειτα από εισήγηση των ειδικών.

Τη στιγμή που ανοίγει το , τα , επιτρέπονται δραστηριότητες όπως η κολύμβηση και η πεζοπορία, παρατείνεται η απαγόρευση στο κυνήγι και στο ψάρεμα, ακόμα και κατά μόνας.

Τίθεται ανοιχτά θέμα κοινής λογικής. Παράλληλα, η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τους δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς, τις ομοσπονδίες τους από όλη τη χώρα και τους ψαράδες, δεν ακούει και δεν απαντά στα αιτήματά τους.

Η θήρα συνδέεται με ζητήματα περιβαλλοντικής ισορροπίας, αντιμετώπισης ασθενειών, αλλά και τον περιορισμό του πληθυσμού του αγριόχοιρου που προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Οι καλλιεργητές του Πηλίου αντιμετωπίζουν συχνά επιδρομές αγριόχοιρων που προκαλούν μεγάλες, ορισμένες φορές ολοκληρωτικές, καταστροφές μη αποζημιώσιμες από τον ΕΛΓΑ.

Επιπρόσθετα, από την απαγόρευση της θήρας και την αναστολή της θηροφυλακής που συμβάλλει σημαντικά στην προστασία της πανίδας και την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης λαθροθηρίας, απορρέουν ζητήματα ς και μισθολογικού κόστους των εργαζομένων.

Το οέμβριο του 2020 κατέθεσα Τροπολογία στη Βουλή μαζί με άλλους βουλευτές του – Προοδευτική Συμμαχία ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για να γνωρίζουμε επιτέλους ποια μέτρα αποτελούν υγειονομική επιταγή και ποια είναι πολιτικής επιλογής.

Προτού, λοιπόν, η κυβέρνηση μιλήσει για «κυνήγι εκλογικών θηραμάτων και ψάρεμα σε θολά νερά», γιατί μάλλον ως θηράματα αντιλαμβάνεται τους πολίτες, να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής για να μάθουν οι κυνηγοί και οι ψαράδες την επιδημιολογική προσέγγιση και επιστημονική εξήγηση που απαγορεύει τις δραστηριότητές τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση