Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση
Ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση

Ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση

Περίπου 7.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων υπολογίζεται ότι έχουν πληγεί από την ισχυρή βροχόπτωση και που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου. Η «χτύπησε» κυρίως την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα τις περιοχές που βρίσκονται μεταξύ Κροκίου – Αλμυρού – Αερογέφυρας Πλατάνου – Κεφάλωσης Πλατάνου – Κονταρόλακκα Σούρπης – Αχιλλείου και Αγ. Θεοδώρων σε μια ακτίνα τεσσάρων χλμ. Έχουν πληγεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κυρίως ελαιώνες, , βαμβάκια και οπωροκηπευτικά.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βασ. Χατόπουλος και οι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων όπου ενημέρωσαν τους παραγωγούς ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αφήσουν μάρτυρες και ακόμη να φωτογραφίσουν τις πληγείσες καλλιέργειες.

Παράλληλα, συνέστησαν στους παραγωγούς να επέμβουν με ψεκασμούς με διάφορα μυκητοκτόνα και κυρίως εκεί που υπάρχουν ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα .

Παράλληλα όσοι παραγωγοί διαπιστώσουν ότι έχουν υποστεί ζημιές από την και την , θα πρέπει μέσα σε ένα δωδεκαήμερο από την ημερομηνία της χαλαζόπτωσης να δηλώσουν τα κτήματά τους στα γραφεία των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ που βρίσκονται στο Δήμο Αλμυρού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

  • Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς… - https://t.co/T6tnJ9d7uI -

  • Δεκαέξι παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/8fsYBKFEw4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση