Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ζέττα Μακρή: Μέσω ευφυών εφαρμογών η παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα
Ζέττα Μακρή: Μέσω ευφυών εφαρμογών η παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα

Ζέττα Μακρή: Μέσω ευφυών εφαρμογών η παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα

Για ακόμη μία φορά, η Επιτροπή Περιφερειών έθεσε «τον πήχη ψηλά» όσον αφορά τα θέματα ενασχόλησης των εργασιών της. Μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου της, Ζέττας Μ. Μακρή, Βουλευτή Ν. , η Επιτροπή διερεύνησε το εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινοτόμο θέμα: «H έξυπνη γεωργία ως εργαλείο παρς προϊόντων μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα: Η σημερινή κατάσταση και μελλοντικές προοπτικές», την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.

Προσκεκλημένοι των εργασιών της Επιτροπής ήταν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Μπαγινέτας και ο καθηγητής Ρύπανσης και Υποβάθμισης Εδαφών του Τομέα Εγγείων Βελτιώσεων Εδαφολογίας και Γεωργικής Μηχανικής, της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ς, Γ. Ζαλίδης.

Οι προσκεκλημένοι παρουσίασαν με μεγάλη λεπτομέρεια και ανάλυση τον τομέα εφαρμογής της ευφυούς γεωργίας, η οποία αποτελεί, πλέον, σύγχρονη επανάσταση αφού μπορεί να επηρεάσει την έρευνα και την τεχνολογία, τη δημιουργία νέων σύγχρονων τεχνολογικών και πληροφοριακών συστημάτων, τη μεταμόρφωση του τρόπου αγροτικής πολιτικής και τον μετασχηματισμό του τομέα της αγροτικής οικονομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ζέττα Μακρή τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής είναι η διερεύνηση και συζήτηση θεμάτων  τα οποία αποτελούν πρόκληση για τη σύγχρονη εποχή. Έτσι, η Επιτροπή ορμώμενη από το επίθετο «έξυπνος» θα επικεντρώσει και αφιερώσει αρκετές από τις επόμενες της στο ζητούμενο της εποχής μας, στην 4η Βιομηχανική επανάσταση.

Πώς θα διασυνδεθεί και θα συνεργασθεί η τεχνητή νοημοσύνη με την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Πώς η τεχνο   και  , των οποίων το πεδίο, το εύρος και η ταχύτητα είναι εξαιρετικά μεγάλο, θα έχουν εφαρμογή σε πολλούς και συνεργατικούς κλάδους της οικονομικής ς ιδίως για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας ς των πολιτών της ς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση