Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ζέττα Μακρή: Μέσω ευφυών εφαρμογών η παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα
Ζέττα Μακρή: Μέσω ευφυών εφαρμογών η παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα

Ζέττα Μακρή: Μέσω ευφυών εφαρμογών η παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα

Για ακόμη μία φορά, η Επιτροπή Περιφερειών έθεσε «τον πήχη ψηλά» όσον αφορά τα θέματα ενασχόλησης των εργασιών της. Μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου της, Ζέττας Μ. Μακρή, Βουλευτή Ν. Μαγνησίας, η Επιτροπή διερεύνησε το εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινοτόμο θέμα: «H έξυπνη γεωργία ως εργαλείο παραγωγής προϊόντων μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα: Η σημερινή κατάσταση και μελλοντικές προοπτικές», την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.

Προσκεκλημένοι των εργασιών της Επιτροπής ήταν ο γενικός Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Μπαγινέτας και ο καθηγητής Ρύπανσης και Υποβάθμισης Εδαφών του Τομέα Εγγείων Βελτιώσεων Εδαφολογίας και Γεωργικής Μηχανικής, της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γ. Ζαλίδης.

Οι προσκεκλημένοι παρουσίασαν με μεγάλη λεπτομέρεια και ανάλυση τον τομέα εφαρμογής της ευφυούς γεωργίας, η οποία αποτελεί, πλέον, σύγχρονη επανάσταση αφού μπορεί να επηρεάσει την έρευνα και την τεχνολογία, τη νέων σύγχρονων τεχνολογικών και πληροφοριακών συστημάτων, τη μεταμόρφωση του τρόπου αγροτικής πολιτικής και τον μετασχηματισμό του τομέα της αγροτικής οικονομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ζέττα Μακρή τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής είναι η διερεύνηση και συζήτηση θεμάτων  τα οποία αποτελούν πρόκληση για τη σύγχρονη εποχή. Έτσι, η Επιτροπή ορμώμενη από το επίθετο «έξυπνος» θα επικεντρώσει και αφιερώσει αρκετές από τις επόμενες της στο ζητούμενο της εποχής μας, στην 4η Βιομηχανική επανάσταση.

Πώς θα διασυνδεθεί και θα συνεργασθεί η με την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Πώς η τεχνολογική καινοτομία  και  ευφυία, των οποίων το πεδίο, το εύρος και η ταχύτητα είναι εξαιρετικά μεγάλο, θα έχουν εφαρμογή σε πολλούς και συνεργατικούς κλάδους της οικονομικής ζωής ιδίως για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Περιφέρειας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση