Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ζ.Μακρή: Ενημέρωση ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ για τα αγροτικά προβλήματα στη Μαγνησία
Ζ.Μακρή: Ενημέρωση ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ για τα αγροτικά προβλήματα στη Μαγνησία

Ζ.Μακρή: Ενημέρωση ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ για τα αγροτικά προβλήματα στη Μαγνησία

 

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής . Μαγνησίας,  Ζέττα Μ. Μακρή, αναγνωρίζοντας, τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργούνται από τις συνεχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες για τις καλλιέργειες στο νομό, επικοινώνησε και ενημέρωσε για τις συνθήκες που επικρατούν, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Σπ. Λιβανό, τον γενικό γραμματέα Κ. Μπαγινέτα καθώς και τον αρμόδιο επόπτη του ΕΛΓΑ στη Σπ. Σπυρόπουλο.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, τόνισε, πως οι που έπληξαν το νομό σε συνδυασμό με τις παρατεταμένες, υπό του μηδενός, θερμοκρασίες που επικρατούν έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες, με κυρίως δοκιμαζόμενη, αυτή της αμυγδαλιάς, καθώς ο ανθός που υπάρχει πάνω στα δέντρα κινδυνεύει σοβαρά να πληγεί και να χαθεί σχεδόν ολοκληρωτικά η σοδειά. Αξίζει να σημειωθεί πως η , αποτελεί, έναν από τους μεγαλύτερους αμυγδαλοπαραγωγούς νομούς της χώρας, ενώ ενδεχόμενη ολοκληρωτική καταστροφή θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα σε χιλιάδες αγρότες των περιοχών της . Αγχιάλου, της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, περιοχών του Δ. Ρήγα Φεραίου όπως τα Κανάλια, το Περίβλεπτο αλλά και του Δήμου Βόλου όπως το Σέσκλο, το Διμήνι και οι Γλαφυρές.

Παράλληλα, έντονη ανησυχία υπάρχει και για τους καλλιεργητές οπωροφόρων, όπου λόγω του απότομου και σφοδρού ψύχους είναι πιθανή η πρόκληση σοβαρής ζημιάς στα δέντρα.

Ο κ. Λιβανός αλλά και ο κ. Μπαγινέτας, κατανοώντας πλήρως την σοβαρότητα του ζητήματος, τόνισαν στην υφυπουργό πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα είναι, δίπλα, στους παραγωγούς και πως όλα τα αιτήματα αποζημιώσεων που θα φτάσουν στο υπουργείο, θα εξεταστούν και θα αναζητηθεί ο καλύτερος τρόπος στήριξης των παραγωγών.

Παράλληλα, ο κ. Σπυρόπουλος, υπογράμμισε στην κ. Μακρή, πως οι του ΕΛΓΑ, είναι έτοιμες, να προβούν, άμεσα, στη διενέργεια αυτοψιών και ελέγχων στις καλλιέργειες για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος ενώ, ανέφερε, χαρακτηριστικά, πως ο ίδιος έχει, από επιτόπιο έλεγχο, μία πρώτη της κατάστασης, πριν την άφιξη της «Μήδειας» γεγονός, που συμβάλλει στη γρήγορη αποτύπωση των ζημιών.

Η υφυπουργός ευχαρίστησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τον γενικό γραμματέα, για την άμεση ανταπόκρισή τους αλλά και την κατανόηση που έδειξαν για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νομό, ενώ δήλωσε άκρως ικανοποιημένη για την ετοιμότητα των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, που θα βοηθήσει στην ταχεία και αποτελεσματική καταγραφή των ζημιών που θα προκύψουν.

Η κ. Μακρή δήλωσε χαρακτηριστικά: « Είμαστε δίπλα στους καλλιεργητές και τους παραγωγούς του νομού μας. Το επίπεδο ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και η βούληση της ηγεσίας του υπουργείου και του ΕΛΓΑ να βοηθήσουν όπου και όποτε χρειαστεί, αποτελούν, την καλύτερη δυνατή συμπαράσταση αλλά και το μεγαλύτερο εχέγγυο για την ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών και καλλιεργητών».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση