Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Υψηλές παραμένουν οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ
Υψηλές παραμένουν οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ

Υψηλές παραμένουν οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ

Η τελευταία μηνιαία για το εμπόριο γεωργικών προϊόντων διατροφής που δημοσιεύθηκε χθες, 27 Ιουνίου 2018, δείχνει ότι οι εξαγωγές της ΕΕ παραμένουν ισχυρές και έφτασαν τα 11,1 δισεκατομμύρια τον Απρίλιο 2018. Αυτό συνιστά αύξηση κατά 3,7% έναντι του Απριλίου 2017.

Από την άλλη πλευρά, οι μηνιαίες εισαγωγών μειώθηκαν κατά 2 % σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και ανήλθαν σε 9,6 δισ. .

Προκύπτει, ως εκ τούτου, εμπορικό της ΕΕ για τα διατροφής ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Οι εξαγωγές της ΕΕ προς τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ιαπωνία και την Τουρκία ιδιαίτερα αυξήθηκαν κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι εξαγωγές οίνου, αλκοολούχων ποτών και ηδύποτων (λικέρ), αλλά και παιδικών τροφών εξακολουθούν να είναι πολύ καλές.

Μεταξύ Μαΐου 2017 και Απριλίου 2018, η ΕΕ κατέστη «καθαρός εξαγωγέας» ζαχαρότευτλων και ζαχαροκάλαμων.

Στην ετήσια έκθεση για το 2017, που δημοσιεύτηκε στις αρχές του τρέχοντος μηνός, επιβεβαιώνεται ότι η ΕΕ παραμένει ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εξαγωγέας και εισαγωγέας γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Η μηνιαία έκθεση παρέχει πίνακα που παρουσιάζει το εμπορικό ισοζύγιο και την ανάπτυξή του ανά κατηγορία προϊόντων κατά την περίοδο Μαΐου και Απριλίου 2018.

Έρευνα για τη γεωργία

 Έρευνα για τη διάρθρωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων του . Από τις 10,3 εκατομμύρια γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην ΕΕ, τα 2/3 έχουν έκταση μικρότερη από 5 εκτάρια — μόνον το 11 % των διαχειριστών εκμεταλλεύσεων είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Λίγο περισσότερα από 171 εκατομμύρια εκτάρια γης στην (ΕΕ) χρησιμοποιήθηκαν για τη γεωργική παραγωγή το 2016 — ποσοστό 40 % περίπου της συνολικής έκτασης της ΕΕ η οποία υποστήριξε περίπου 10,3 εκατομμύρια γεωργικές εκμεταλλεύσεις και διαχειριστές γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Παρά τον μεγάλο αριθμό τους, οι περισσότερες από τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της ΕΕ ήταν μικρές: τα δύο τρίτα από αυτές έχουν έκταση μικρότερη από 5 εκτάρια.

Αντίθετα, ποσοστό 3 % των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της ΕΕ με έκταση ίση ή μεγαλύτερη των 100 εκταρίων αροσώπευσε πάνω από το ήμισυ της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης της ΕΕ.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση