Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών»)
Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών»)

Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών»)

 

Σε εφαρμογή της 2ης τροποποίησης εγκυκλίου διαδικασίας υποβολής δήλωσης εφαρμογής του υπομέτρου 8.1 “Δάσωση και δημιουργία δασικών εκτάσεων” του Μέτρου 8 “Επενδύσεις στην δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών ” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α. 2014-2020) – ανειλημμένες υποχρεώσεις του Μέτρου 221 “Πρώτη Δάσωση Γεωργικών Γαιών” (Π.Α.Α.2007-2013) (ΑΔΑ: 64Ω946ΨΧΞΧ-21Ο), καλούνται οι δικαιούχοι του Κανονισμού Δάσωσης  1257/99, άρθρο 31 που έχουν εντάξει έκταση ή εκτάσεις στη ζώνη ευθύνης των Δασαρχείων της ς Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  να  υποβάλλουν στις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες  δήλωση εφαρμογής για το έτος , από 01/12/ ως 31/12/2021.

Επισημαίνεται ότι οι Δηλώσεις Εφαρμογής για το έτος 2021 και για κάθε επόμενο έτος θα υποβάλλονται από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι επενδυτές (στα κατά τόπους Δασαρχεία) είναι τα ακόλουθα:

  1. Η Δήλωση Εφαρμογής η οποία υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα από τους δικαιούχους για κάθε δασική επένδυση χωριστά και κατατίθεται στην συνέχεια  στο αρμόδιο  Δασαρχείο  είτε  οι δικαιούχοι  απευθύνονται  στο αρμόδιο Δασαρχείο  για να παραλάβουν και να υποβάλλουν  το έντυπο της Δήλωσης Εφαρμογής.
  2. Η Ετήσια ενυπόγραφη Αίτηση Πληρωμής από το που αφορά τα αγροτεμάχια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της δάσωσης (όχι ολόκληρη η  δήλωση , μόνο το Μέτρο 8.1)

3.Φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου του τραπεζικού λογαριασμού αν υπάρχουν .

4 .Φωτοαντίγραφο της  Αστυνομικής ταυτότητας αν υπάρχουν .

Υπενθυμίζεται επίσης ότι :

  • η μη υποβολή της Δήλωσης Εφαρμογής για ένα έτος έχει σαν συνέπεια την μη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης ενώ η επανάληψη της μη υποβολής το επόμενο έτος θεωρείται ως μονομερής διακοπήτης επένδυσης και συνεπάγεται την μέρους του ποσού των ενισχύσεων που μέχρι σήμερα καταβλήθηκαν.
  • για την πληρωμή του έτους 2021, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην ενημέρωση του υ Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) για το φορολογικό έτος 2020 πηγαίνοντας απευθείας στα κατά τόπους τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης της περιοχής  των -πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ.

     Επισημαίνεται ότι κατά την προσέλευση στις κατά τόπου Υπηρεσίες θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά  μέτρα  στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση