Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ένα μήλο την ημέρα … : Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή»,που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και διοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου με αφορμή τα χρόνια διαρκούς λειτουργίας του.

Ήδη όλες οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας έχουν λάβει έντυπο υλικό που περιλαμβάνει αφίσες και φυλλάδια του διαγωνισμού, με σκοπό να διακινηθεί στις σχολικές μονάδες ευθύνης τους. Παράλληλα ενημερώνονται για τη δράση ώστε να συνεπικουρήσουν στη διεξαγωγή της, οι δεκατρείς Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Από το Ηράκλειο μέχρι την Κομοτηνή και από την Κέρκυρα ως την Μυτιλήνη τα σχολεία της χώρας λαμβάνουν το υλικό ώστε οι εκπαιδευτικοί να παρακινήσουν τους μικρούς μαθητές να συμμετάσχουν. Εξάλλου και τα έπαθλα μπορεί να συμβολικά ωστόσο αποτελούν ένα σημαντικό κίνητρο, καθώς πρόκειται για δωροεπιταγές που μπορούν να εξαργυρωθούν από τους μαθητές με αγορές σε είδη τεχνολογίας και σε βιβλία.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι αντίστοιχη διοργάνωση σε πανελλήνιο επίπεδο δεν έχει επαναληφθεί από ελληνική Αγροτική Συνεταιριστική Επιχείρηση. Ο Ζαγοράς, στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων για τα χρόνια συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα αλλά και σταθερής προσήλωσης στην εμπορία ποιοτικών προϊόντων, ως πρώτη συνεταιριστική οργάνωση που ολοκληρώνει πορεία ενός αιώνα ,καινοτομεί ακόμα μια φορά.

Μια σημαντική εξέλιξη για τον διαγωνισμό προήλθε από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που ενώ με επίσημο έγγραφο του Αυγούστου (Φ14/1517/131501/Δ1 9.8.2016) είχε δώσει επίσημη έγκριση για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, με νέο επίσημο έγγραφο του έθεσε τον διαγωνισμό υπό την αιγίδα του (Φ.14/1617/155756/Δ1 23.9.2016).

Έτσι η Οργάνωση συνεχίζει την ενημέρωση, του μαθητικού κυρίως κοινού, έχοντας μια σημαντική υποστήριξη από τον αρμόδιο θεσμικό φορέα για θέματα εκπαίδευσης. Το Υπουργείο αποδεικνύει έμπρακτα ότι πρόκειται για μία άρτια οργανωμένη δράση και δίνει την πλήρη στήριξή του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Εξάλλου χτες, εστάλη επίσημη επιστολή στον Υπουργό Παιδείας από τον Συνεταιρισμό που εκφράζεται το αίτημα η βράβευση των μαθητών που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, να διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου με την παρουσία του ίδιου του Υπουργού αλλά και του Υπουργού Υγείας καθώς και το Υπουργείο Υγείας έχει εκφράσει επίσης την επίσημη στήριξη και αρωγή του με έγγραφο του Ιουλίου (Γ3δ/ΦΑΥ2Δ/ΓΠ 1.07.2016). H ημερομηνία απονομής των βραβείων προγραμματίζεται για τις 7 Απριλίου 2017, Υγείας. Στην τελετή απονομής θα γίνει ειδική παρουσίαση των έργων των μαθητών.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό όπως και η επίσημη προκήρυξη του με τα συναφή έγγραφα παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεταιρισμού www.zagorin.gr και για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφόρηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται ηλεκτρονικά και στην ηλεκτρονική διεύθυνση aszagorin@gmail.com .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση