Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για το έτος 2019
Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για το έτος 2019

Βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας για το έτος 2019

 Η Περιφέρεια ς, σε συν με τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υπ.Α.), Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων) με γνώμονα την στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας και των αμπελοκαλλιεργητών αλλά και του τσίπουρου, ως παραδοσιακού αποστάγματος, λαμβάνοντας υπόψη την υποχρεωτική ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην εθνική και σε συνέχεια διευκρινιστικών εγκυκλίων που εκδόθηκαν από το Υπ.Α. και την Α.Α.Δ.Ε. έχει προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων αμπελοκαλλιεργητή από τις κατά τόπους αρμόδιες .

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές πρέπει να προσκομίζουν το Α.Δ. Ταυτότητας, το Αμπελουργικό Μητρώο και σε 2 αντίγραφα την οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής όπως έχει υποβληθεί στις ψηφιακές του και κατά περίπτωση τα κάτωθι:

  1. Ιδία χρήση: έως και 1,0 στρ συνολικής έκτασης οινοποιήσιμου αμπελιού

Δεν είναι υποχρεωτική η υποβολή ψηφιακής δήλωσης συγκομιδής για συγκομισθείσα ποσότητα με προορισμό Ιδιοκατανάλωση έως και 1.700 κιλά σταφύλια.

  1. Αμπελουργός και οινοποιός

Στο πεδίο “προορισμός” Οινοποίηση από δηλούντα, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα.

  1. Διαδικασία Φασόν

Στο πεδίο “προορισμός” Φασόν, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα. Απαιτείται ιδιωτικό συμφωνητικό, απόδειξη παροχής υπηρεσιών, παραστατικά διακίνησης σταφυλιών, τελικού προϊόντος και δελτίο ς επιστροφής στεμφύλων.

Για συγγενείς έως γ βαθμού δεν απαιτείται απόδειξη παροχής υπηρεσιών αλλά πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

  1. Πώληση σε ιδιωτικό

Στο πεδίο “προορισμός” Πώληση σε οινοποιό, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα. Απαιτείται ιδιωτικό συμφωνητικό, παραστατικά διακίνησης σταφυλιών και δελτίο αποστολής επιστροφής στεμφύλων (η ποσότητα από τα επιστρεφόμενα στέμφυλα δεν πρέπει να ξεπερνά το 35% της παραδοθείσας ποσότητας το εν λόγω ). Εφαρμόζεται και για μετόχους σε ιδιωτικό οινοποιείο

  1. Παράδοση σε συνεταιριστικό οινοποιείο 

α. Στο πεδίο “προορισμός” Παράδοση σε συνεταιριστικό, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα. Απαιτείται δελτίο αποστολής επιστροφής στεμφύλων (η ποσότητα από τα επιστρεφόμενα στέμφυλα δεν πρέπει να ξεπερνά το 35% της παραδοθείσας ποσότητας το εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο).

β. Στο πεδίο “προορισμός” Ιδιοκατανάλωση, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής. με έως και 1.700 κιλά σταφύλια συγκομισθείσα ποσότητα για μέλη συνεταιριστικών οινοποιείων ή/και συνεταιρισμών που έχουν παραδώσει το σύνολο της παραγόμενης ποσότητας στα εν λόγω συνεταιριστικά οινοποιεία ή συνεταιρισμούς.

  1. Λοιποί προορισμοί

Στο πεδίο “προορισμός” Λοιποί προορισμοί, στην οριστικοποιημένη δήλωση συγκομιδής, χωρίς περιορισμό σε συγκομισθείσα ποσότητα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση