Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Τροπολογία για να δουλεύουν οι άνεργοι στα χωράφια χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας
Τροπολογία για να δουλεύουν οι άνεργοι στα χωράφια χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας

Τροπολογία για να δουλεύουν οι άνεργοι στα χωράφια χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας

Κατατέθηκε η στο υπό ψήφιση νομο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται σε ανέργους, οι οποίοι λαμβάνουν επίδομα ς να εργαστούν με αμοιβή στα χωράφια, χωρίς να απολέσουν το επίδομα.

Όπως αναφέρεται στην αιτιο έκθεση, η προτεινόμενη διάταξη έχει «ως σκοπό να βοηθήσει, ώστε να απασχοληθεί μεγαλύτερος αριθμός πολιτών σε εποχιακές αγροτικές , καθώς παρατηρείται ότι, παρά τα υψηλά ποσοστά ς, οι δεν ασχολούνται με τις εποχιακές , προκειμένου να μη στερηθούν των επιδομάτων ανεργίας».

Παράλληλα, η συγκεκριμένη διάταξη έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει την έλλειψη που υπάρχει σε εργατικά χέρια σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, το οποίο έγινε εντονότερο τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι όσοι απασχολήθηκαν έως και 70 ημέρες τον τελευταίο χρόνο, μπορούν να βεβαιώνουν με αίτηση στον τον συνεχόμενο χρόνο ανεργίας αφαιρώντας το ανωτέρω διάστημα. Έτσι,δεν θα διακόπτεται το επίδομα για όσους ανέργους εργάστηκαν αποκλειστικά σε αγροτικές εργασίες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση