Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Tον Μάρτιο η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου
Tον Μάρτιο η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου

Tον Μάρτιο η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου

Tον Μάρτιο  ξεκινά  η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου.

Ο Συνεταιρισμός  υλοποιεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 54 MW, μια επένδυση της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού  Νικήτα Πρίντζο μέσα αναμένεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 10 MW, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του έως το τέλος του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 30 MW.

«Οι σε γίνονται για να μπορέσουμε να παρέχουμε ένα επιπλέον εισόδημα 7.000 ετησίως σε κάθε αγρότη» τόνισε ο κ. Πρίντζος. Βάσει της μελέτης που έχει κάνει ΕΒΟΛ οι μετά τον τρίτο χρόνο της επένδυσης θα έχουν ένα εισόδημα της τάξης των 4.000 το χρόνο το οποίο και θα φτάσει μετά από έξι χρόνια στις 7.000 ευρώ ετησίως. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου θα ακολουθήσει και δεύτερο. Στόχος της γαλακτοβιομηχανίας είναι σε μια πενταετία να προσφέρεται στήριξη στο εισόδημα συνολικά 2.000 παραγωγών μελών του συνεταιρισμού.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση