Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Tον Μάρτιο η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου
Tον Μάρτιο η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου

Tον Μάρτιο η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου

Tον Μάρτιο  ξεκινά  η κτσκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου του αγροτικού συνεταιρισμού .

Ο Συνεταιρισμός  υλοποιεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 54 MW, μια επένδυση της τάξης των 30 εκατ. , που καλύπτεται από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού  ικήτα Πρίντζο μέσα αναμένεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 10 MW, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του έως το τέλος του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 30 MW.

«Οι σε ΑΠΕ γίνονται για να μπορέσουμε να παρέχουμε ένα επιπλέον εισόδημα 7.000 ετησίως σε κάθε αγρότη» τόνισε ο κ. Πρίντζος. Βάσει της μελέτης που έχει κάνει οι αγρότες μετά τον τρίτο χρόνο της επένδυσης θα έχουν ένα εισόδημα της τάξης των 4.000 ευρώ το χρόνο το οποίο και θα φτάσει μετά από έξι χρόνια στις 7.000 ευρώ ετησίως. Μετά την ολο του πρώτου επενδυτικού σχεδίου θα ακολουθήσει και δεύτερο. Στόχος της γαλακτος είναι σε μια πενταετία να προσφέρεται στήριξη στο εισόδημα συνολικά 2.000 παραγωγών μελών του συνεταιρισμού.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση