Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Τη σύνταξη Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Τη σύνταξη Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη σύνταξη Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Λύση στο πρόβλημα της ορθολογικής  διαχείρισης των λιβαδιών για κτηνοτροφική χρήση δίνει η Θεσσαλίας που αναλαμβάνει να συντάξει Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε  το  σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ς και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υλο του έργου, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου της διακήρυξης για την επιλογή του αναδόχου εκπόνησης της μελέτης.

«Ευχαριστώ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για την άριστη και την εμπιστοσύνη που δείχνει στις Περιφέρειες και ειδικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη λύση ενός διαχρονικού προβλήματος, με μεγάλη σπουδαιότητα για την κτηνοτροφική παραγωγή» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αγαπά την ευθύνη γι' αυτό αναλαμβάνει  τη των μελετών διαχείρισης  των σιμων γαιών. Με  επιστημονικό τρόπο, δίνουμε λύση σε ένα σημαντικό  πρόβλημα, που οδηγεί  σε συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους, το ζωικό κεφάλαιο και το αγροτικό εισόδημα  στην πράξη και όχι με λόγια.

Αξιοποιούμε τις εισφορές τους και  θέτουμε κανόνες που οδηγούν στην  αειφορική αξιο των σιμων γαιών, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της ς του φυσικού περιβάλλοντος» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση