Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Σύσκεψη στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων
Σύσκεψη στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων

Σύσκεψη στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων

 

Την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφθηκαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή της, εκπρόσωποι κτηνοτρόφων και υπεύθυνοι των σφαγείων και συγκεκριμένα οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μακρής και Καλαντζής (υπεύθυνος σφαγείων), ο κ. Τσανής πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ανάβρας, ο κ. Καραγιάννης πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ανάβρας, ο κ. Δημάκης δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού, ο κ. Τσιαντούρης μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ανάβρας και ο κ. Ρίζος κτηνοτρόφος, παρουσία των θεματικών αντιπεριφερειαρχών  Βασ. Χατζόπουλου και Γ. Κίτσιου και του δ/ντή της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Λιάνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της υποστελέχωσης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε κτηνιάτρους, σε βαθμό που πλέον η Υπηρεσία έχει υπερβάλει εαυτόν για να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες του Νομού.

Ειδικότερα οι τέσσερις κτηνίατροι και ο ένας στο Βελεστίνο εποπτεύουν καθημερινά την ορθή λειτουργία τριών σφαγείων (Βόλου, Αλμυρού και Ανάβρας) και περιστασιακά των δύο σφαγείων στα νησιά Σκοπέλου και Αλοννήσου, πραγματοποιώντας κτηνιατρικές υγειονομικές επιθεωρήσεις και κρεοσκοπικούς ελέγχους στα σφάγια ζώα. Παράλληλα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των εξαγωγών τροφίμων ζωικής παραγωγής, τη διακίνηση ζώντων ζώων και την εφαρμογή σημαντικών υγειονομικών προγραμμάτων των ζωικών πληθυσμών όπως, το πρόγραμμα κερίζωσης της φυματίωσης των βοοειδών, του ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και των αγελαίων βοοειδών, της Επιτήρησης, Ελέχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας στο βοοειδή και στα μικρά μηρυκαστικά, της Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας, της σαλμονέλλωσης σε όρνιθες ωοπαραγωγής, σε εμβολιασμούς, κ.λπ.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε πως την τελευταία εξαετία οι κτηνίατροι έχουν μειωθεί κατά 50% και από τους δέκα έχουν απομείνει οι πέντε, εκ των οποίων οι τέσσερις  στελεχώνουν το επιτελικό Τμήμα Κτηνιατρικής της έδρας της Διεύθυνσης. Με καλές κυκλικές εναλλαγές εξυπηρετούν καθημερινά το Τμήμα Κτηνιατρικής Αλμυρού, επιδεικνύοντας υψηλή αίσθηση καθήκοντος για την παροχή υπηρεσιών στο Δήμο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό της κτηνοτροφίας στην ΠΕ Μαγνησίας. Ένας κτηνίατρος υπηρετεί στο Τμήμα Κτηνιατρικής Βελεστίνου εξυπηρετώντας καθ’ υπέρβαση των δυνατοτήτων την περιοχή Ρήγα Φεραίου κατ’ αποκλειστικότητα, ενώ ο αντίστοιχος στο Δήμο Αλμυρού συνταξιοδοτήθηκε και πλέον οι ανάγκες του Δήμου καλύπτονται από τους τέσσερις κτηνιάτρους που στελεχώνουν την έδρα της Διεύθυνσης.

Τόνισε δε, ότι επανειλημμένα έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να γίνουν προσλήψεις κτηνιάτρων, κάτι που έκανε για πολλοστή φορά αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, αποστέλλοντας επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ν. Καρδούλας: Θνησιμότητα κορωναϊού συγκριτικά με τη συνολική θνησιμότητα - https://t.co/DY6i4MIgw3 -

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη συνέχιση λειτουργίας 5 Δομών Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών… - https://t.co/cz27ZrUi2l -

  • Είκοσι δύο παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/2v8TZpWi3T -

"Αλιεύοντας" την είδηση