Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΠΗΛΙΟ / Συνάντηση  Ζέττας Μακρή -προέδρων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του Πηλίου, με τον καθηγήτη της Σχολής Γεωπονίας του Π.Θ. Γ. Νάνο
Συνάντηση  Ζέττας Μακρή -προέδρων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του Πηλίου, με τον καθηγήτη της Σχολής Γεωπονίας του Π.Θ. Γ. Νάνο

Συνάντηση  Ζέττας Μακρή -προέδρων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του Πηλίου, με τον καθηγήτη της Σχολής Γεωπονίας του Π.Θ. Γ. Νάνο

Για την συνεργασία αγροτικών φορέων και πανεπιστημίου, για την ένταξη των ελαιώνων του Πηλίου σε πρόγραμμα παραδοσιακών ελαιώνων αντιστοίχου με αυτό της Άμφισσας.

Συνάντηση με τον καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Γιώργο Νάνο είχε η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή μαζί με τον τον αντιδήμαρχο του δήμου Νοτίου Πηλίου και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μηλεών Απόστολο Διανέλλο, τον  πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων  Γιώργο Τσακνάκη καθώς και τον αρμόδιο γεωπόνο του Δήμου Ν. Πηλίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας του Πανεπιστημίου με αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής του Πηλίου και η βοήθεια και καθοδήγησή τους από το οικείο πανεπιστημιακό τμήμα της Γεωπονίας, για την επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης και την ένταξη των ελαιώνων της περιοχής του Πηλίου σε  πρόγραμμα παραδοσιακών ελαιώνων, αντίστοιχο με αυτό της περιοχής της Άμφισσας.

Από την πλευρά του ο κ. Νάνος εμφανίστηκε θετικός να βοηθήσει και να καθοδηγήσει την προσπάθεια που θα ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους φορείς,  ενώ αντάλλαξε ιδέες και απόψεις με τους εκπροσώπους τους ως προς τη στόχευση και την δομή της μελέτης.

Η συνάντηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν και  να εντείνουν την συνεργασία για την εκπόνηση της μελέτης που θα βοηθήσει  να συμπεριληφθουν οι ελαιώνες του Πηλίου στο ειδικό καθεστώς των παραδοσιακών ελαιώνων.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντώνης Χαϊμαντάς: Το νέο αστέρι του βολιώτικου μπάσκετ #ΑντώνηςΧαϊμαντάς - https://t.co/LTQUF1yDla -

  • Λαμπρή η Πανήγυρη της Αγίας Κυριακής στον Βόλο - https://t.co/3SYMKe9VJX -

  • Τη Δευτέρα ξεκινούν οι Θερινές Εκπτώσεις - https://t.co/2Jhqjacvrz -

"Αλιεύοντας" την είδηση