Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συνάντηση  Ζέττας Μακρή -προέδρων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του Πηλίου, με τον καθηγήτη της Σχολής Γεωπονίας του Π.Θ. Γ. Νάνο
Συνάντηση  Ζέττας Μακρή -προέδρων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του Πηλίου, με τον καθηγήτη της Σχολής Γεωπονίας του Π.Θ. Γ. Νάνο

Συνάντηση  Ζέττας Μακρή -προέδρων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του Πηλίου, με τον καθηγήτη της Σχολής Γεωπονίας του Π.Θ. Γ. Νάνο

Για την συνεργασία αγροτικών φορέων και πανεπιστημίου, για την ένταξη των ελαιώνων του Πηλίου σε πρόγραμμα παραδοσιακών ελαιώνων αντιστοίχου με αυτό της Άμφισσας.

Συνάντηση με τον καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Θεσσαλίας  Γιώργο άνο είχε η βουλευτής ς μαζί με τον τον αντιδήμαρχο του δήμου οτίου Πηλίου και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μηλεών Απόστολο Διανέλλο, τον  πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων  Γιώργο Τσακνάκη καθώς και τον αρμόδιο γεωπόνο του Δήμου Ν. Πηλίου.

Σκοπός της ς ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας του Πανεπιστημίου με αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής του Πηλίου και η και καθοδήγησή τους από το οικείο της Γεωπονίας, για την επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης και την ένταξη των ελαιώνων της περιοχής του Πηλίου σε  πρόγραμμα παραδοσιακών ελαιώνων, αντίστοιχο με αυτό της περιοχής της Άμφισσας.

Από την πλευρά του ο κ. Νάνος εμφανίστηκε θετικός να βοηθήσει και να καθοδηγήσει την προσπάθεια που θα ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους ,  ενώ αντάλλαξε ιδέες και απόψεις με τους εκπροσώπους τους ως προς τη στόχευση και την δομή της μελέτης.

Η ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν και  να εντείνουν την συνεργασία για την εκπόνηση της μελέτης που θα βοηθήσει  να συμπεριληφθουν οι ελαιώνες του Πηλίου στο ειδικό καθεστώς των παραδοσιακών ελαιώνων.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση