Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συνάντηση Β.  Κόκκαλη με αμυγδαλοπαραγωγούς από τη Μαγνησία και τη Λάρισα
Συνάντηση Β.  Κόκκαλη με αμυγδαλοπαραγωγούς από τη Μαγνησία και τη Λάρισα

Συνάντηση Β.  Κόκκαλη με αμυγδαλοπαραγωγούς από τη Μαγνησία και τη Λάρισα

Ο Υφ και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης συναντήθηκε σήμερα με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Λάρισας Άννα Βαγενά, του Νομού Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλο, με τους εκπροσώπους αμυγδαλοπαραγωγών από τις περιοχές των Δήμων Τεμπών, Κιλελέρ, Ελασσόνας και Αγιάς της Λάρισας, καθώς και του δήμου Ρήγα ου Μαγνησίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Θ. Κουρεμπές  και ο του Δ. Καρακώστας.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμε και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Τεμπών Κ. Κολλάτο και το δήμαρχο Αγιάς Α. Γκουντάρα για τη συμμετοχή τους.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος της μείζονος ς του Δήμου Τεμπών Γ. Μανώλης ο νυν Αντιδήμαρχος Δήμου Τεμπών Ι. Αργυρίου, ο αντιδήμαρχος του δήμου Ρήγα ου Ι. Παπαιωάννου, ο αντιδήμαρχος του δήμου Κιλελέρ Χ Χατζούλης, ο πρόεδρος ΔΔ Καναλίων Κλ. Μπεφάνης  και ο πρόεδρος ΔΔ Καλαμακίου δήμου Κιλελέρ Κ. Καράτζιος.

Κατά τη συζήτηση προέκυψαν νέα στοιχεία που στοιχειοθετούν το φαινόμενο του παγετού από τις 28/3/2019 έως 31/3 /2019, αίτιο που αποζημιώνεται άμεσα από τον ΕΛΓΑ. Τα στοιχεία αυτά προσκομίστηκαν στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο οποίος υποσχέθηκε πως θα εισηγηθεί την εξέτασή τους από τον ΕΛΓΑ και θα ενημερώσει σχετικά τους παραγωγούς. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Υφυπουργός τόνισε πως το Υπουργείο είναι δίπλα στους παραγωγούς και με κάθε τρόπο πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και στη συνέχεια να προκύψει το δράσης.

Ο του ΕΛΓΑ Δ. Καρακώστας ενημέρωσε πως εχθές και σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στις περιοχές καλλιέργειας αμυγδάλου στη Θεσσαλία μαζί με επιστημονικό προσωπικό για την περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση του φαινομένου τόσο της μειωμένης καρπόδεσης- ακαρπίας όσο και της καρπόπτωσης.

Ο Β. Κόκκαλης τόνισε ότι χρειάζεται χρόνος για την τεκμηρίωσης της απώλειας παραγωγής και πως το Υπουργείο έμπρακτα στηρίζει τους παραγωγούς. Ανακοίνωσε πως επίκειται τροποποίηση της Απόφασης με την οποία εντάσσονται οι ζημιές και η απώλεια παραγωγής του 2017 της καλλιέργειας αμυγδάλου της Λάρισας σε Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων. Τις προσεχείς ημέρες θα ενημερωθούν οι παραγωγοί για να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς με τα σχετικά δικαιολογητικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση