Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρόεδρο του ΑΣ Βόλου Ν. Πρίντζο
Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρόεδρο του ΑΣ Βόλου Ν. Πρίντζο

Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρόεδρο του ΑΣ Βόλου Ν. Πρίντζο

Ένα νέο σχέδιο στήριξης των συνεταιρισμών και των αγροτών

Παραγωγική συνάντηση για τα θέματα των συνεταιρισμών και του πρωτογενούς τομέα είχε με τον πρόεδρο κ. ικήτα Πρίντζο, το διοικητικό συμβούλιο και το υιπο στελεχιακό δυναμικό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ ο κ. ιώργος Καλτσογιάννης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και αφορούσε στα θέματα των αγροτών και της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλουν οι Συνεταιρισμοί τόσο στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων όσο και στην ενδυνάμωση της οικονομικής θέσης των παραγωγών και της δημιουργίας θέσεων ς.

Ο κ. Πρίντζος ενημέρωσε αρχικά για την πετυχημένη πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου που έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια της κρίσης να εμφανίζει συνεχώς αυξημένους τζίρους, αλλά για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ποιοτικότερη παραγωγή προϊόντων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα υπογράμμισε τον θεμελιώδη ρόλο οικονομικής στήριξης που έχει ο Συνεταιρισμός για εκατοντάδες παραγωγούς της περιοχής μέσα από τις πάντα ελκυστικές τιμές που προσφέρει για την προμήθεια των αγροτικών προϊόντων καθώς και για την παραγωγή νέων και ποιοτικών προϊόντων που κερδίζουν την προτίμηση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα σε μια ούτως η άλλως ανταγωνιστική αγορά.

Επίσης ο κ. Πρίντζος επισήμανε με έμφαση τα ανοικτά ζητήματα των αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και τις σημαντικές δυσκολίες που έχουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι λόγω της υψηλής ς και άλλων παθογενειών.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. ιώργος Καλτσογιάννης, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κ. ικήτα Πρίντζο για την συνάντηση, υπογράμμισε πως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό στυλοβάτη της αγροτικής παραγωγής και της τοπικής οικονομίας μέσα από τα εκλεκτά του προϊόντα που γίνονται ανάρπαστα πανελλαδικά, τις συνεχείς επενδύσεις για την περαιτέρω αναβάθμισή του και την διασφάλιση πολλών θέσεων ς.

Στη συνέχεια, με την ιδιότητα και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. παρουσίασε το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενίσχυση των αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και την τόνωση της θέσης χιλιάδων παραγωγών με κεντρική στόχευση την μείωση της ς στα αγροτικά εφόδια και στο εισόδημα, ώστε οι κόποι τους να μην πηγαίνουν χαμένοι.

Μάλιστα τόνισε τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η Ν.Δ. για την κτηνοτροφία.

Τέλος ανέφερε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδίως η Περιφέρεια Θεσσαλίας την οποία υπηρετεί, στέκεται αρωγός σε οργανισμούς και που δίνουν προοπτική και ελπίδα στον τόπο. Και μια τέτοια τρανταχτή περίπτωση είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση