Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με πρόεδρο του Α.Σ. Βόλου και της ΕΒΟΛ Ν. Πρίντζο
Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με πρόεδρο του Α.Σ. Βόλου και της ΕΒΟΛ Ν. Πρίντζο

Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με πρόεδρο του Α.Σ. Βόλου και της ΕΒΟΛ Ν. Πρίντζο

Πάταξη των παράνομων εισαγωγών κτος

 

Διασφάλιση σταθερών πόρων από την για όλους τους αγρότες, μείωση της φορολογίας στο 10% για τους συνεταιρισμούς και τα συνεργατικά σχήματα, αλλά και πάταξη του φαινομένου των παράνομων εισαγωγών κτος που γονατίζουν τους ντόπιους κτηνοτρόφους, είναι μερικά από τα μέτρα για τα οποία δεσμεύτηκε ο υποψήφιος ς της Ν.Δ. Γιώργος Καλτσογιάννης στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζο, καθώς και το στελεχιακό δυναμικό του συνεταιρισμού και της γαλακτοκομικής επιχείρησης.

Ο κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε την δυναμική πορεία που σημειώνει ο με τα αξιόλογα προιόντα που κερδίζουν τους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα.

«Με στρατηγικές κινήσεις, με ενότητα και την σωστή καθοδήγηση από τον πρόεδρο κ. Νικήτα Πρίντζο ο και η ΕΒΟΛ έχουν καταφέρει να εξελίσσονται δυναμικά μέσα στην κρίση, να καινοτομούν και να πρωτοπορούν, και να δημιουργούν θέσεις ς» δήλωσε ο κ. Καλτσογιάννης και συμπλήρωσε πως «ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου αποτελεί παράδειγμα για το πώς τα συνεργατικά σχήματα στον πρωτογενή τομέα μπορούν να αποδώσουν προς όφελος όλων. Πώς μπορούν να δημιουργήσουν υπεραξίες που θα φέρνουν έσοδα τα οποία θα μετατρέπονται σε νέες υποδομές και επενδύσεις, άρα θέσεις ς, νέα προιόντα και επιπλέον έσοδα. Αυτό το πετυχαίνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και τέτοια παραδείγματα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα στην Ελλάδα. Και αυτός είναι ο στόχος της Ν.Δ. και του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στις συζητήσεις του με τον κ. Πρίντζο και το υπόλοιπο στελεχιακό δυναμικό του συνεταιρισμού και της ΕΒΟΛ ο κ. Καλτσογιάννης παρουσίασε το πρόγραμμα της κεντροδεξιάς παράταξης για την τόνωση των συνεταιρισμών και του αγροτικού τομέα ευρύτερα.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των παράνομων εισαγωγών γάλακτος λέγοντας πως η Ν.Δ. θα πατάξει με συγκεκριμένα μέτρα αυτό το φαινόμενο που επιφέρει πολλαπλά πλήγματα στους ντόπιους κτηνοτρόφους οι οποίοι με δυσκολία κρατούν το ζωικό τους κεφάλαιο. Η εντατικοποίηση των ελέγχων για την των παράνομων εισαγωγών γάλακτος θα γίνεται από την πρώτη ημέρα που η Ν.Δ. θα αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου προσθέτοντας πως «πρέπει να προστατεύσουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους που με τον καθημερινό τους αγώνα συμβάλλουν στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας».

Ο κ. Καλτσογιάννης πρόσθεσε πως «ως επερχόμενη κυβέρνηση θα εισάγουμε νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και θα μειώσουμε την φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα δίνοντας επιπλέον κίνητρα για την σύσταση νέων συνεργατικών σχημάτων, ενώ θα διασφαλίσουμε σταθερούς πόρους από την για όλους».

Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου με την οργάνωση και την μεθοδικότητα που τον διακρίνουν, θα συνεχίσει να αποτελεί για πολλά χρόνια ακόμη βασικό πυλώνα εξέλιξης της πρωτογενούς παραγωγής σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση