Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ
Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ

 

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης με τον προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας  Μιχάλη Λιόντο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Λιούπης ενημερώθηκε για την πορεία των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις  που σημειώθηκαν στο Νομό Μαγνησίας το προηγούμενο διάστημα,  στη φυτική παραγωγή αλλά και για το ζωικό κεφάλαιο.

Ο κύριος όγκος δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς επικεντρώνεται στους Δήμους Ζαγοράς- Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, με κυρίως στα οπωροφόρα δένδρα: μήλα, αχλάδια, κεράσια, ροδάκινα και στις ελιές.

Στους Δήμους Αλμυρού,  Βόλου καθώς και στις Β. Σποράδες τα προβλήματα είχαν τοπικότερο χαρακτήρα και ήταν μικρότερης έντασης.

Οι εκτιμήσεις στα οπωροφόρα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζεται η εκτιμητική διαδικασία στους ελαιώνες του Νομού.

Η συγγραφή των πορισμάτων ζημίας, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας.

Σημαντική ήταν η που είχε ο βουλευτής, για τα προγράμματα ΚΟΕ (Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις) μέσω ΠΣΕΑ και την πορεία του προγράμματος «ΕΤΗΣΙΟ 2017» που αφορά στην αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών  για την ακαρπία του 2017.

Η διαδικασία για το «ΕΤΗΣΙΟ 2017» ολοκληρώθηκε, τα πορίσματα είναι στο στάδιο της κοινοποίησης, οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν από τους κατά τόπους του ΕΛΓΑ,  ενώ άμεσα θα ολοκληρωθεί  και η πληρωμή του προγράμματος,  γεγονός που θα ανακουφίσει τους αμυγδαλοπαραγωγούς, καθώς και η φετινή παραγωγή ήταν ελλειμματική.

Για τα  ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία και τους υπαλλήλους, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διευκόλυνση μετακινήσεων των εκτιμητών, ώστε να γίνεται γρηγορότερα και απρόσκοπτα η καταγραφή των ζημιών, ενώ ο κ. Λιούπης ζήτησε τις προτάσεις –εισηγήσεις των υπαλλήλων για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τη μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση