Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ
Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ

 

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ο . Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης με τον προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας  Μιχάλη Λιόντο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Λιούπης ενημερώθηκε για την πορεία των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις  που σημειώθηκαν στο Νομό Μαγνησίας το προηγούμενο διάστημα,  στη αλλά και για το ζωικό κεφάλαιο.

Ο κύριος όγκος δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς επικεντρώνεται στους Δήμους Ζαγοράς- Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, με κυρίως στα οπωροφόρα δένδρα: μήλα, αχλάδια, κεράσια, και στις ελιές.

Στους Δήμους Αλμυρού,  Βόλου καθώς και στις τα προβλήματα είχαν τοπικότερο χαρακτήρα και ήταν μικρότερης έντασης.

Οι εκτιμήσεις στα οπωροφόρα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζεται η εκτιμητική διαδικασία στους ελαιώνες του Νομού.

Η συγγραφή των πορισμάτων ζημίας, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας.

Σημαντική ήταν η ενημέρωση που είχε ο , για τα προγράμματα ΚΟΕ (Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις) μέσω ΠΣΕΑ και την πορεία του προγράμματος «ΕΤΗΣΙΟ 2017» που αφορά στην αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών  για την ακαρπία του 2017.

Η διαδικασία για το «ΕΤΗΣΙΟ 2017» ολοκληρώθηκε, τα πορίσματα είναι στο στάδιο της κοινοποίησης, οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ,  ενώ άμεσα θα ολοκληρωθεί  και η πληρωμή του προγράμματος,  γεγονός που θα ανακουφίσει τους αμυγδαλοπαραγωγούς, καθώς και η φετινή παραγωγή ήταν ελλειμματική.

Για τα  ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία και τους υπαλλήλους, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διευκόλυνση μετακινήσεων των εκτιμητών, ώστε να γίνεται γρηγορότερα και απρόσκοπτα η καταγραφή των ζημιών, ενώ ο κ. Λιούπης ζήτησε τις προτάσεις –εισηγήσεις των υπαλλήλων για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τη μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/mxYkWnwdmq -

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

"Αλιεύοντας" την είδηση