Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συζήτηση για το μέλλον των θερμοκηπίων και της γεωργίας
Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συζήτηση για το μέλλον των θερμοκηπίων και της γεωργίας

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συζήτηση για το μέλλον των θερμοκηπίων και της γεωργίας

Η Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διαβούλευση που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις εγκαταστάσεις του, στο τμήμα Γεωπονίας (Φυτικής Παρς & Αγροτικού Περιβάλλοντος) στο Βόλο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «MED Greenhouses» του προγράμματος Interreg MED 2014-2020.

Ο γενικός στόχος του έργου «MED Greenhouses», στο οποίο η Θεσσαλίας συμμετέχει ενεργά ως εταίρος, είναι η βελτίωση της ικανότητας οικος καινοτομίας των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στον τομέα των Θερμοκηπίων και της Γεωργίας και οι ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Κατά τη διάρκεια της ς, η οποία είχε θέμα «Πράσινη Ανάπτυξη μέσω Κεφαλαιος Καινοτόμων Θερμοκηπίων», συζητήθηκαν ανάγκες και εμπόδια που παρουσιάζονται σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο σχετικά με τη χρηματοδότηση καινοτόμων θερμοκηπίων, καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των γεωθερμικών θερμοκηπίων και εργαλεία χρηματοδότησής τους.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει στη διακρατικού συνεργατικού σχηματισμού (Cluster) για τη προώθηση καινοτόμων βιώσιμων πρακτικών στην , στον σχεδιασμό προσαρμοσμένων προτάσεων πολιτικής μεταξύ των φορέων της τετραπλής έλικας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του αγροτικού και θερμοκηπιακού τομέα, εταίροι του έργου.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε και τίμησε με την παρουσία του ο πρώην θεματικός αντι Π.Ε. ς και νυν περιφερειακός σύμβουλος Βασ. Χατζόπουλος , ο οποίος λόγω της ιδιότητάς του ως γεωπόνος επισήμανε τις σχετικές με την χρηματοδότηση θερμοκηπίων Δράσεις 4.1.1 & 4.1.3.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση