Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Στο πλευρό των αγροτών η ΛΑΕ Μαγνησίας
Στο πλευρό των αγροτών η ΛΑΕ Μαγνησίας

Στο πλευρό των αγροτών η ΛΑΕ Μαγνησίας

Η Μγνησίς συνεχίζει να στέκεται δίπλα στον δυναμικό αγώνα των αγροτών. Έτσι, την Δευτέρα 11.02.2019 βρέθηκε δίπλα τους αροσωπεία της Μαγνησίας στην κινητοποίηση που έκαναν οι του νομού Μαγνησίας, στα κεντρικά γραφεία της περιφέρειας Θεσσαλίας στον Βόλο.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας κάθε χώρας και ακρογωνιαίο λίθο για την ανεξαρτησία της και την διατροφική της επάρκεια. Οι δίκαιες δδικήσεις του αγροτικού κινήματος για:

• Την θέσπιση εγγυημένων τιμών για τα προϊόντα τους για να μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγή.
• Την παροχή υ πετρελαίου για τις αγροτικές εργασίες, την μείωση της τιμής αγροτικού ρεύματος και κατάργηση χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής ώστε να φθάνουν στους πολίτες φθηνά τα αγροτικά προϊόντα.
• Την κατάργηση του νέου ασφαλιστικού νόμου και την επαναφορά των ορίων στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.
• Το για τους στα 12.000 προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
• Την καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή αγροτεμαχίου.
• Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και την ποινικοποίηση των αγώνων με χουντικούς νόμους όπως το ιδιώνυμο.

Αποτελούν προμετωπίδα του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας, και αυτό γιατί μόνο με έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς) μπορεί μια χώρα να είναι ελεύθερη και όχι ανάμεσα στην μέγγενη των μνημονίων, του ευρώ και της ευρωπαϊκής Ένωσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση