Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Στο πλευρό των ναυτεργατών οι μικρομεσαίοι αγρότες
Στο πλευρό των ναυτεργατών οι μικρομεσαίοι αγρότες

Στο πλευρό των ναυτεργατών οι μικρομεσαίοι αγρότες

 

 

Οι που υτό το διάστημ πραγματοποιούν  κατά τόπους  κινητοποιήσεις και θα τις κλιμακώσουν με πανελλαδικό συντονισμό, στέκονται αγωνιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών που απεργούν, εκφράζοντας τη μαχητική συμπαράσταση κι αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Με τους ναυτερ έχουν  κοινά προβλήματα, τους ίδιους αντιπάλους – τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους εμποροβιομήχανους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις  και τα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική  –  και κοινά αιτήματα.

Με το φορολογικό η κυβέρνηση ληστεύει τους ναυτερ, αφού τους φορολογεί με 45% συντελεστή – και 9%  η εισφορά  αλληλεγγύης φτάνει στο 54% – ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές έχουν 56 φοροαπ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες, που τους ληστεύει με τα τεκμήρια διαβίωσης. Το αφορολόγητο όριο που κι αυτοί, όπως οι ναυτεργάτες, το κέρδισαν με σκληρό αγώνα στους δρόμους, τους απειλούν να το πάρουν πίσω.

Με το Ασφαλιστικό διαλύουν το ΝΑΤ, όπως διαλύουν και τον ΟΓΑ.  Οι που θα παίρνουν θα είναι ψίχουλα, ενώ πολλοί και από τους αγρότες και από τους ναυτεργάτες κινδυνεύουν  να μην πάρουν  σύνταξη και να μην έχουν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , αφού αδυνατούν  να πληρώσουν τις αυξημένες ασφαλιστικές .

Η κυβέρνηση, όπως  γινόταν με τα μπλόκα, έτσι και τώρα προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό για να χτυπήσει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών. Οι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους ναυτεργάτες. Για τα προβλήματα συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν στα νησιά όπως και με το κλείσιμο των δρόμων με τα μπλόκα, δεν φταίει ο αγωνιζόμενος λαός , οι απεργίες, αλλά η κυβέρνηση που δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους κι όσοι τους ληστεύουν το μόχθο.

“Δεν θα επιτρέψουμε την κυβέρνηση να σπείρει την αντιπαράθεση ανάμεσα στους αγρότες  και τους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες.  Όπως πολλές φορές ζητήσαμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους δικούς μας αγώνες από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και την είχαμε, με αποτέλεσμα η πάλη μας να είναι πιο δυνατή και να έχει προοπτική, έτσι τώρα εκφράζουμε τη δική μας συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στην πάλη των εργαζομένων των αγωνιζόμενων ναυτεργατών.

Αν μας χωρίσουν, θα μας διαλύσουν. Όλοι μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί” αναφέρει χαρακτηριστικά η  Πανελλαδική   επιτροπή  των μπλόκων .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση