Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Στο 19ο Τριήμερο για την Κτηνοτροφία στην Αετομηλίτσα, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
Στο 19ο Τριήμερο για την Κτηνοτροφία στην Αετομηλίτσα, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Στο 19ο Τριήμερο για την Κτηνοτροφία στην Αετομηλίτσα, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Στις για το 19ο Τριήμερο για την Κτηνοτροφία στην του Δήμου Κονίτσης, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και μετά από πρόσκληση του δημάρχου Κόνιτσας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κόνιτσας και της Τοπικής κοινότητας ς, συμμετείχε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας ικόλαος τίτορας.

Ο συντονιστής ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση έχοντας προσωπικές εμπειρίες από το Γράμμο, όπου διαβιούσε κατά τους θερινούς μήνες, όπως επίσης και σε επιστημονικό και υπηρεσιακό επίπεδο αφού οι δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν αρμοδιότητες για την προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου, της άγριας ς και των δασικών βοσκοτόπων, τη μελέτη των προβλημάτων ανάπτυξης των δασικών βοσκοτόπων και γνωμοδοτούν όταν ζητηθεί από την «Επιτροπή ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής».

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας αποτελούν το μεγαλύτερο κομ στην Ελλάδα, στην μετακίνηση των κοπαδιών. Σημείο αναφοράς των μετακινούμενων κτηνοτρόφων είναι και τα βλαχοχώρια της Πίνδου.

Στην Ελλάδα η μετακινούμενη έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης για πολλούς Έλληνες κτηνοτρόφους και αποτελεί κομ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο συντονιστής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου, τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Μιχάλη Τζιότζιο, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κωνσταντίνο Νιτσιάκο και τον επιχειρηματία Θεόδωρο Νιτσιάκο.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν:
 εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης και του Εθνικού Χάρτη Βοσκήσιμων Γαιών.
 Επεξεργασία του υποβάθρου των Δασικών Χαρτών και δημιουργία σχετικής βάσης δεδομένων βοσκήσιμων γαιών.
 Καταγραφή σε βάση δεδομένων των αναδασωτέων εκτάσεων στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, του βασικού αγροτικού και δασικού δικτύου δρόμων σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές και των διαχειριστικών σχεδίων, δημοσίων και ιδιωτικών δασών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση