Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Στο 19ο Τριήμερο για την Κτηνοτροφία στην Αετομηλίτσα, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
Στο 19ο Τριήμερο για την Κτηνοτροφία στην Αετομηλίτσα, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Στο 19ο Τριήμερο για την Κτηνοτροφία στην Αετομηλίτσα, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Στις εκδηλώσεις για το 19ο Τριήμερο για την στην Αετομηλίτσα του Δήμου Κονίτσης, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και μετά από πρόσκληση του δημάρχου Κόνιτσας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κόνιτσας και της Τοπικής κοινότητας Αετομηλίτσας, συμμετείχε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας.

Ο συντονιστής ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση έχοντας προσωπικές εμπειρίες από το Γράμμο, όπου διαβιούσε κατά τους θερινούς μήνες, όπως επίσης και σε επιστημονικό και υπηρεσιακό επίπεδο αφού οι δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν αρμοδιότητες για την προστασία και του θηραματικού πλούτου, της άγριας πανίδας και των δασικών βοσκοτόπων, τη μελέτη των προβλημάτων ανάπτυξης των δασικών βοσκοτόπων και γνωμοδοτούν όταν ζητηθεί από την «Επιτροπή ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής».

Οι της Θεσσαλίας αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι στην Ελλάδα, στην μετακίνηση των κοπαδιών. Σημείο αναφοράς των μετακινούμενων κτηνοτρόφων είναι και τα βλαχοχώρια της Πίνδου.

Στην Ελλάδα η μετακινούμενη έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης για πολλούς Έλληνες κτηνοτρόφους και αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο συντονιστής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου, τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Μιχάλη Τζιότζιο, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κωνσταντίνο Νιτσιάκο και τον επιχειρηματία Θεόδωρο Νιτσιάκο.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν:
 εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης και του Εθνικού Χάρτη Βοσκήσιμων Γαιών.
 Επεξεργασία του υποβάθρου των Δασικών Χαρτών και σχετικής βάσης δεδομένων βοσκήσιμων γαιών.
 Καταγραφή σε βάση δεδομένων των αναδασωτέων εκτάσεων στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, του βασικού αγροτικού και δασικού δικτύου δρόμων σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές και των διαχειριστικών σχεδίων, δημοσίων και ιδιωτικών δασών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση