Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Στην εκδήλωση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) ο Νικ. Ντίτορας
Στην εκδήλωση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) ο Νικ. Ντίτορας

Στην εκδήλωση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) ο Νικ. Ντίτορας

Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ικόλαος τίτορας παρευρέθη την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.) που πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel, μετά από πρόσκληση του προέδρου της  Απόστολου Τουραλιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθη η υφυπουργός Ανάπτυξης & Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία ανέφερε ότι η αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού για τη και η επιτάχυνση διαδικασιών ελέγχου και έγκρισης λειτουργίας των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), αποτελούν κλειδί για την του κλάδου υδατοκαλλιεργειών.

Τόνισε επίσης πως η Ελλάδα μετά το Brexit είναι η πρώτη σε αξία και τητα παραγωγής χώρα της Ε.E. σε επίπεδο υδατοκαλλιεργειών, παράγοντας το 60% της τσιπούρας και του λαβρακίου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Δημήτριος Οικονόμου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι μαζί με το & Τροφίμων συζητάνε ώστε οι Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών να εγκρίνονται με κοινή υπουργική απόφαση και όχι με προεδρικό διάταγμα, κάτι που θα απελευθερώσει τη διαδικασία, θα την επιταχύνει και θα διευκολύνει τις αναθεωρήσεις στο μέλλον.

Ο συντονιστής είχε ιδιαίτερη συν με την υφυπουργό δεδομένου ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μέσω των Διευθύνσεων Αγροτικών Υποθέσεων (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας), είναι αρμόδια για τη χορήγηση άδειων ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση