Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας οι ελαιοπαραγωγοί Πτελεού
Στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας οι ελαιοπαραγωγοί Πτελεού

Στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας οι ελαιοπαραγωγοί Πτελεού

Με την ντιπεριφερειάρχη Μγνησίας και Σποράδων Δωροθέα την οποία επισκέφθηκαν στο της, συναντήθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Πτελεού.

Κατά τη διάρκεια της ς στην οποία παρευρέθηκαν από πλευράς Αγροτικού Συνεταιρισμού ο πρόεδρος κ. Κεχαγιάς, ο αντιπρόεδρος κ. Φούντας, ο κ. Ζαχαράκης, το μέλος κ. Δεληστάθης, αλλά και ο δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΜΣ Νίκος Λιάνος, συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με τους ελαιοπαραγωγούς.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η εφαρμογή της ς για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε μετά την κήρυξη του διαγωνισμού για ανάδειξη εργολάβου δολωματικών ψεκασμών ως άγονο, λόγω μη υποβολής καμιάς προσφοράς για τις ελαιοκομικές περιοχές Πτελεού, Αχιλλείου, Αγ. Δημητρίου, Σούρπης, Δρυμώνα και Αμαλιάπολης.

Όπως ειπώθηκε, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός προτίθεται με δικές του να προχωρήσει σε δολωματικούς ψεκασμούς με βάση τις πληροφορίες του δικτύου παγίδων για την εξέλιξη του δακοπληθυσμού της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΜΣ. Το δίκτυο παγίδων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ περί τα τέλη Ιουλίου αναμένεται η απάντηση από την Ανεξάρτητη Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για την στη διαπραγμάτευση προκειμένου να αναδειχθούν οι μειοδότες για το έργο των δολωματικών ψεκασμών στις παραπάνω άγονες περιοχές.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «οι υπηρεσίες της ΔΑΟΚ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών της επανάληψης του διαγωνισμού. Παράλληλα και οι γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων βρίσκονται δίπλα στους παραγωγούς και τους παρέχουν σωστή ενημέρωση και κάθε δυνατή βοήθεια σε οτιδήποτε και αν χρειαστούν.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία οι δύναται να προβαίνουν στην καταπολέμηση του δάκου με δικά τους μέσα και μεθόδους αξιοποιώντας τις πληροφορίες από το δίκτυο δακοπαγίδων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση