Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας οι ελαιοπαραγωγοί Πτελεού
Στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας οι ελαιοπαραγωγοί Πτελεού

Στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας οι ελαιοπαραγωγοί Πτελεού

Με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα την οποία επισκέφθηκαν στο γραφείο της, συναντήθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Πτελεού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία παρευρέθηκαν από πλευράς Αγροτικού Συνεταιρισμού ο πρόεδρος κ. Κεχαγιάς, ο κ. Φούντας, ο κ. Ζαχαράκης, το μέλος κ. Δεληστάθης, αλλά και ο δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΜΣ Νίκος Λιάνος, συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με τους ελαιοπαραγωγούς.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η εφαρμογή της δακοκτονίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε μετά την κήρυξη του διαγωνισμού για ανάδειξη εργολάβου δολωματικών ψεκασμών ως άγονο, λόγω μη υποβολής καμιάς προσφοράς για τις ελαιοκομικές περιοχές Πτελεού, Αχιλλείου, Αγ. Δημητρίου, Σούρπης, Δρυμώνα και Αμαλιάπολης.

Όπως ειπώθηκε, ο προτίθεται με δικές του να προχωρήσει σε δολωματικούς ψεκασμούς με βάση τις πληροφορίες του δικτύου παγίδων για την εξέλιξη του δακοπληθυσμού της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕΜΣ. Το δίκτυο παγίδων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ περί τα Ιουλίου αναμένεται η απάντηση από την Ανεξάρτητη Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για την στη διαπραγμάτευση προκειμένου να αναδειχθούν οι μειοδότες για το έργο των δολωματικών ψεκασμών στις παραπάνω άγονες περιοχές.

Σε δηλώσεις της η ανέφερε «οι της ΔΑΟΚ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών της επανάληψης του διαγωνισμού. Παράλληλα και οι γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων βρίσκονται δίπλα στους παραγωγούς και τους παρέχουν σωστή ενημέρωση και κάθε δυνατή βοήθεια σε οτιδήποτε και αν χρειαστούν.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία οι ελαιοπαραγωγοί δύναται να προβαίνουν στην καταπολέμηση του δάκου με δικά τους μέσα και μεθόδους αξιοποιώντας τις πληροφορίες από το δίκτυο δακοπαγίδων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σ. Πέτσας: «8,5 εκ. € για την αγροτική οδοποιία, 300.000 € για τις φυσικές καταστροφές και 80.000 € για την λειψυδρ… - https://t.co/cxm6MRrbgC -

  • Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών #σφοδρέςβροχοπτώσεις - https://t.co/ntKkOdCKbp -

  • Κ. Παπανάτσιου: Επείγει η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση του Αν. και Β. Πηλίου - https://t.co/MIv0W8tqKd… -

"Αλιεύοντας" την είδηση