Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ /   Στην Agrothessaly 2019 ο Κ. Αγοραστός
  Στην Agrothessaly 2019 ο Κ. Αγοραστός

  Στην Agrothessaly 2019 ο Κ. Αγοραστός

«Μια σύγχρονη αγροτική έκθεση πρέπει να είναι προσανατολισμένη στην αγορά (market-oriented) και να δίνει βαρύτητα σε συναλλαγές b2b (business to business) με έμφαση στις ξένες αγορές» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από το βήμα των εγκαινίων της έκθεσης «Agrothessaly 2019» στη Λάρισα.

Ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι «το επόμενο βήμα είναι η έκθεση να προσελκύει επιχειρήσεις και εμπόρους από την διεθνή αγορά προκειμένου να γνωρίσουν και να συναντηθούν με τοπικούς εμπόρους, ιδιώτες ή συλλογικά σχήματα (συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών), στην κατεύθυνση αναζήτησης συνεργασίας στο μέλλον για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού».

Ακόμη, αναφέρθηκε στη δημιουργία Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία για τη στήριξη των νέων ανθρώπων για τη δημιουργία επιχειρήσεων. «Προσπαθούμε να ταυτίσουμε την ποιότητα με την εξωστρέφεια. Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αυξήσει τις εξαγωγές κατά 500% και έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο. Είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας των ανθρώπων της παραγωγής. Δεν είναι αποτέλεσμα μια χρήσης» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο κ. Αγοραστός κάλεσε την πολιτεία να στηρίξει τους ανθρώπους της παραγωγής καθώς όπως σημείωσε «χρειαζόμαστε παραγωγική επανάσταση η οποία πρέπει να γίνει με ριζοσπαστικές και γρήγορες αλλαγές». Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε και στο έργο της Περιφέρειας υποστηρίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε εντάξει ως Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έργα ύψους 685 εκατ. ευρώ.

Έργα αγροτικής οδοποιίας, προγράμματα ενίσχυσης νέων αγροτών, αρδευτικά έργα κ.λπ. Είναι έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της παραγωγής. Ταυτόχρονα ευελπιστούμε το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης να συμβάλει στην ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών μηχανημάτων των αγροτών της Θεσσαλίας καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει ένας παπαλαιωμένος στόλος. Για το λόγο οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην Περιφερειακή Παράταξη του Κ. Αγοραστού προσχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Ακρίβος… - https://t.co/T1ozuf5kqn -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/PTFs4NZ0cs -

  • Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας - https://t.co/St4bjCvfbY… -

"Αλιεύοντας" την είδηση