Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Στη σύσκεψη αγροτών Ν. Πηλίου και Ζαγοράς αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας
Στη σύσκεψη αγροτών Ν. Πηλίου και Ζαγοράς αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας

Στη σύσκεψη αγροτών Ν. Πηλίου και Ζαγοράς αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ παραβρέθηκε στη σύσκεψη αγροτών Νοτίου Πηλίου και Ζς στο Πορφυρογένειο Πνευματικό της Αγριάς.

Εκ μέρους της ΛΑΕ τη σύσκεψη χαιρέτησε ο Κώστας Δελημήτρος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην βουλευτής της ΛΑΕ Μαγνησίας και τόνισε την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη του μετώπου στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι προκειμένου να καλλιεργούν και να ζουν με αξιοπρέπεια στη γη τους.
Αναπτύχτηκε πλούσιος διάλογος και ακούστηκαν πολλές απόψεις αγροτών, που έδωσαν την πραγματική διάσταση του προβλήματος της εξαθλίωσης και της προϊούσας φτωχοποίησης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που απειλείται με ολοκληρωτικό αφανισμό. Ολες οι απόψεις που κατατέθηκαν, συνέτειναν στο να κατευθυνθούν οι Ζς και του Ν. Πηλίου με τα μηχανήματά τους στο μπλόκο των Μικροθηβών για να ενωθούν με τους αγρότες που ήδη βρίσκονται εκεί, και να δώσουν συντεταγμένα τον αγώνα ύπαρξης.
Μετά το τέλος της σύσκεψης, η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ συναντήθηκε με το συντονιστικό αγώνα των αγροτών της Ζαγοράς που με τη σειρά τους υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός του αγώνα των αγροτών με εκείνον των άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων (επαγγελματοβιοτέχνες, ελεύθεροι , επιστήμονες) που ισοπεδώνονται με το μνημόνιο-οδωστρωτήρα της μνημονιακής  ψευτοΑριστεράς.
Διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων της ΛΑΕ με τους αγωνιζόμε αγρότες και ανιχνεύτηκαν όλες οι πιθανές πρωτοβουλίες που θα μπορέσουν να απλώσουν τον αγροτικό αγώνα και να κερδίσουν την αλληλεγγύη και τη συάσταση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, η οποία εξάλλου φτωχοποιείται το ίδιο ραγδαία.
Ο αγώνας επιβίωσης και ύπαρξης, θα πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους, προκειμένου να παραμείνει ζωντανός ο πρωτογενής τομέας, από τους πιο βασικούς στυλοβάτες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ς μας με μιαν άλλη πορεία αναγέννησης, έξω και πέρα από τα μνημόνια της καταστροφής.
"Αλιεύοντας" την είδηση