Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Στενή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε ευρωπαϊκά και διμερή γεωργικά θέματα
Στενή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε ευρωπαϊκά και διμερή γεωργικά θέματα

Στενή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε ευρωπαϊκά και διμερή γεωργικά θέματα

 

Την Κύπρο επισκέπτετι σήμερ και αύριο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη. Σήμερα συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό εωργίας, Κώστα Καδή όπου συζήτησαν για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς και διμερή θέματα γεωργίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αραχωβίτης είπε στους δημοσιογράφους: «Με την Κύπρο έχουμε πολλά κοινά σαν μοντέλα γεωργίας. Αυτό, τόσο από πλευράς προβλημάτων, όσο και από πλευράς ευκαιριών. Αντιμετωπίζουμε και περνάμε τα μηνύματά μας και τις θέσεις μας σε επίπεδο Ε.Ε. από κοινού. Αυτό το μέτωπο είναι αρραγές και επιχειρούμε με συν να το διευρύνουμε και σε άλλες χώρες.

Ζητάμε, λοιπόν, να μη μειωθεί ο προϋπολογισμός της , ζητάμε να διατηρήσουμε το επίπεδο των επιδοτήσεων στις χώρες μας, χωρίς να επηρεαστεί από την εξωτερική σύγκλιση, γιατί το μοντέλο των χωρών μας είναι τελείως διαφορετικό από το μοντέλο των κεντροευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης, έχουμε ζητήματα διμερούς εμπορίου, όπου υπάρχει άψογη συν όσον αφορά στα μας, τα ελληνικά και τα κυπριακά, με πρώτο το χαλούμι, τη , την εκλεκτή κυπριακή πατάτα και τα κρασιά. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν αντιμετωπίζονται, με άριστη συν».

Ο κ. Καδής θα φιλοξενήσει την ελληνική και την Παρασκευή πραγματοποιώντας κοινές επισκέψεις σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και βιοτεχνίες της Κύπρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση