Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Στα δέντρα οι περισσότερες ελιές στη Μαγνησία
Στα δέντρα οι περισσότερες ελιές στη Μαγνησία

Στα δέντρα οι περισσότερες ελιές στη Μαγνησία

Στ παραμένουν οι περισσότερες ελιές στη Μαγνησία , αφού οι ελαιο δειλά-δειλά αρχίζουν  τη συγκομιδή και τα ελαιοτριβεία ξεκινούν την λειτουργία τους .

Στα η ελιά παραμένει την πλειοψηφία της πράσινη και για το λόγο αυτό οι δεν έχουν ξεκινήσει τη φουλ συγκομιδή.

Το θετικό για τους ελαιοπαραγωγούς φέτος είναι ότι η σοδειά είναι καλή και χωρίς να έχει  πληγεί από τον  δάκο και όλοι αναμένουν να ωριμάσει ο καρπός και σε συνδυασμό  με τον καλό καιρό να προχωρήσουν στην συγκομιδή του ελαιόκαρπου.

Ωστόσο κάποιοι ήδη προχωρούν στη συγκομιδή πράσινης ελιάς, είτε για να την πουλήσουν ως βρώσιμη, είτε για να την μεταφέρουν στο ελαιοτριβείο και να βγάλουν το περίφημο αγουρέλαιο, που αν και είναι λιγότερο σε ποσότητα, θεωρείται «φάρμακο» για τον ανθρώπινο οργανισμό γι' αυτό και η τιμή του ειναι ακριβότερη .

Βρεθήκαμε στο σύγχρονο  ελαιοτριβείο «Αυγέρη» στο που παράγει άθερμο ελαιόλαδο και ήδη ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες τη λειτουργία του, εξυπηρετώντας ελαιοπαραγωγούς από ολόκληρη τη Μαγνησία.

Οι ρυθμοί στο ελαιοτριβείο σχετικά χαλαροί κι αναμένεται μέσα στο οέμβριο και όλο τον Δεκέμβριο να κορυφωθεί η οπότε το ελαιοτριβείο θα δουλεύει ασταμάτητα σε 24ωρη βάση.

Οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο φέτος για καλή χρονιά , ο καρπός πολύς στις περισσότερες περιοχές και κυρίως χωρίς να είναι δακοχτυπημένος και την αποδίδουν στις καλές καιρικές συνθήκες  που επισαν.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι και η τιμή του ελαιόλαδου φέτος θα είναι υψηλή δεδομένου ότι στην  δεν υπάρχει παραγωγή.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση