Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Βορείου Ελλάδας στο Βόλο
Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων  Βορείου Ελλάδας  στο Βόλο

Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Βορείου Ελλάδας στο Βόλο

 

 

Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων της Βορείου ς, θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικού Συλλόγου Βόλου, την ερχόμενη Τρίτη 4 Αυγούστου, στις 11.00 π.μ., στην οποία καλείται να συμμετάσχει και η της ΠΑΣΕΒΕ, προκειμένου να γίνει συνεννόηση, ώστε να αποτραπεί ο αφανισμός του Συνεταιριστικού Κινήματος.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή εκπροσώπων 17 Αγροτικών Συνεταιρισμών, που συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη χθες Τετάρτη, προς τη της ΠΑΣΕΒΕ, σε όλες τις βαθμίδες του Συνεταιριστικού κινήματος και σε όλους τους συνεταιριστές, αλλά και σε ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο, κοινή είναι η πεποίθηση ότι τα προβλήματα του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και του αγροτικού κόσμου, είναι τεράστια και επείγοντα.

«Η αγωνία μας, η ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο, αλλά κυρίως για την λαίλαπα των μέτρων που έρχονται και που θα οδηγήσουν στον αφανισμό του αγρότη και της αγροτικής οικονομίας, δημιούργησαν την ανάγκη της συνάντησής μας, στη Θεσσαλονίκη, για μια γενικότερη ανταλλαγή απόψεων αλλά κυρίως για αναζήτηση λύσεων,  σε όλα αυτά», σημειώνουν οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων. Τονίζουν δε ότι κυρίαρχη και καθολική άποψη όλων, υπήρξε το κενό επικοινωνίας που υπάρχει εδώ και καιρό με το Υπουργείο και γενικότερα με την τα τελευταία 5 χρόνια και «η ΠΑΣΕΓΕΣ για λόγους που δεν αντιλαμβανόμεθα, έχει απαξιωθεί, όπως και όλο το Συνεταιριστικό κίνημα».

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων αναφέρουν ότι το Συνεταιριστικό κίνημα δεν εκπροσωπείται πλέον και ότι η πολιτική του υπουργείου οφείλει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στην εκλεγμένη του αγροτικού χώρου και ιδιαίτερα στο θεσμό, ενώ σημειώνουν ότι η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θεωρείται επιτακτική και επιβεβλημένη.

«Το Συνεταιριστικό κίνημα, χρειάζεται αναγέννηση και εκσυγχρονισμό, οι καιροί το επιβάλλουν να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, εάν μας χωρίζουν, και όλοι ομονοούντες με σύνεση και λογική, χωρίς ρεβανσισμούς και ακρότητες, να αποφασίσουμε για το πώς θα πορευτούμε,  προκειμένου στις μοναδικά δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας και ο αγροτικός πληθυσμός, να ξουμε το στόχο για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη διάλυση της αγροτικής οικονομίας», επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Αφού απευθύνουν την πρόσκληση στην ΠΑΣΕΓΕΣ για τη συγκέντρωση της Τρίτης στο Βόλο, οι εκπρόσωποι των αγροτών τονίζουν ότι σε περίπτωση που δεν παραβρεθεί η ΠΑΣΕΓΕΣ στη συγκέντρωση, είναι αναγκασμένοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες για πανελλαδική συγκέντρωση με μοναδικό μέλημα, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και των αγροτών, τους οποίους  εκπροσωπούν.

Την επιστολή υπογράφουν μέλη Αγροτικών Συλλόγων του Βόλου ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος και των Α.Σ. Αξιούπολης, Γρεβενών, Πέλλας, Καρδίτσας, Καλαμπάκας, , Λάρισας, Ροδόπης, ς, Αρναίας, Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Διδυμοτείχου και .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση