Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων
Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων

Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για την ποιότητα τροφίμων

Ξεκίνησε την Τετάρτη 10/06/2015 η υποβολή των αιτήσεων πληρωμής του Μέτρου 132 «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για τη ποιότητα τροφίμων» που αφορούν το έτος 2013-2014. Ως καταληκτική υποβολής των αιτήσεων πληρωμής ορίζεται η Παρασκευή 10/07/2015.

Επισημαίνεται ότι πληρωμής που θα κατατεθούν μετά τη λήξη της προθεσμίας και για διάστημα 25 ημερών (δηλαδή έως και την Τρίτη 04/08/2015) θεωρούνται εκπρόθεσμες με μείωση του ποσού ενίσχυσης κατά 1% για κάθε εργάσιμη μέρα.

Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών, χωρίς ο δικαιούχος να ενημερώσει την Υπηρεσία μας για την πορεία του έργου, τους λόγους της καθυστέρησης υλοποίησης και να αιτηθεί παράταση δεόντως αιτιολογημένη, το έργο θεωρείται ότι εγκαταλείφθηκε και οι τυχόν καταβληθείσες ενισχύσεις καθίστανται αμέσως απαιτητές στο σύνολό τους, εκτός εάν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας. Ωστόσο εντός της ανωτέρω προθεσμίας, ο δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί παράτασης, ενημερώνοντας εγγράφως την Υπηρεσία μας σχετικά με την αδυναμία υποβολής αίτησης πληρωμής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των ΠΕ ς και Σποράδων ή στο τηλέφωνο 2421352415.

Ενεργειακές καλλιέργειες

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε ς και Σποράδων ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους με ενεργειακές καλλιέργειες ότι θα πρέπει έως και την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 (αντί τις 15 Μαΐου) να καταθέσουν τις υπογραφείσες με τους μεταποιητές στην έδρα της Υπηρεσίας μας προς θεώρηση και απόδοση ηλεκτρονικού αριθμού πρωτοκόλλου (αριθμός ς).

Η παραπάνω είναι καταληκτική και συμπίπτει με αυτή της ς της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Συστήματος (Ο.Σ) όπου και δηλώνονται οι καλλιεργούμενες εκτάσεις ενεργειακών καλλιεργειών (Υ.Α 1242/52354).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση