Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Σε αδιέξοδο οι οινοπαραγωγικοί Συνεταιρισμοί
Σε αδιέξοδο  οι  οινοπαραγωγικοί Συνεταιρισμοί

Σε αδιέξοδο οι οινοπαραγωγικοί Συνεταιρισμοί

Σε αδιέξοδο έχουν φτάσει  οι οινοπαραγωγοί λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο κρασί, καθώς η αγορά του οίνου για τα επίσημα έχει παγώσει ενώ ανθεί το λαθρεμπόριο.

 

Με αφορμή τα παραπάνω, ο  Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων ζητά συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και συγκρότησε στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Η Δήμητρα”, Γιάννης Κίτσιος που θα αναλάβει να κάνει τις επαφές.

Όπως ανέφερε στην ο κ. Κίτσιος, ήδη ζήτησε συνάντηση με την κα. Παπανάτσιου και όπως τον ενημέρωσαν από το γραφείο της, αυτό προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα καθώς αυτή τρέχουν υποχρεώσεις της υπουργού στη βουλή.
“Ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί που επισκέφθηκαν τον Συνεταιρισμό, δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του φόρου, όμως για την ώρα όλα έχουν μείνει στα λόγια. Έχει φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Οι νόμιμες επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο. Όλοι πουλούν χωρίς τιμολόγια και και φόρο και το προϊόν τους είναι στη μισή τιμή από ό,τι πουλάμε εμείς. Η κυβέρνηση από τότε που εφαρμόστηκε ο ειδικός , χάνει και το γιατί τελικά δεν τον εισπράττει. Όλοι κάνουν αγοραπωλησίες χωρίς παραστατικά και το γνωρίζει και το επίσημο ” επισήμανε ο κ. Κίτσιος.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο κλάδος έχει κάνει προτάσεις στο υπουργείο ακόμη και για τα ισοδύναμα. “Αν καταργήσουν το χύμα τσίπουρο θα κερδίσουν 400 εκ. ευρώ. Τους έχουμε προτείνει χίλιες λύσεις. Θα πρέπει να σκύψουν το και να πάρουν αποφάσεις. Έχουν καταστραφεί τα όλα. Φέτος κάποιοι που πέρυσι κέρδισαν από την λαθραία διακίνηση κρασιού ή τσίπουρου, έχουν αγοράσει νέες δεξαμενές για να τις γεμίσουν και να συνεχίζουν να κερδίζουν σε βάρος του κράτους και των νόμιμων επιχειρήσεων” επισήμανε ο κ. Κίτσιος. Τέλος σημείωσε ότι όλα τα νόμιμα οινοποιεία έχουν αδιάθετα λόγω αυτής της κατάστασης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση