Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / “Η Ελληνική γεωργία στο εγχώριο, Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον”
“Η Ελληνική γεωργία στο εγχώριο, Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον”

“Η Ελληνική γεωργία στο εγχώριο, Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον”

Μια ιδιαίτερα σημαντική έκδοση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί το βιβλίο του Ιωάννη Τσιφόρου, επιστημονικού συνεργάτη της εταιρείας, με τίτλο «Η ελληνική γεωργία στο εγχώριο, ευρωπαϊκό & διεθνές περιβάλλον», που θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 σε αίθουσα του Aquila Atlantis Hotel, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κύριο θέμα του βιβλίου είναι η καταγραφή των σημαντικότερων εξελίξεων στο παραγωγικό δυναμικό της ελληνικής γεωργίας και στα οικονομικά της μεγέθη στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον αναλύονται οι εξελίξεις στην αγροτική της χώρας, παρουσιάζοντας τις μεταβολές στην παραγωγή και την αγορά 65 προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, με συγκρίσεις και αντίστοιχες αναφορές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στο παρελθόν και πρόσφατα.

Καλύπτονται επίσης οι εξελίξεις στην εφαρμογή της τρέχουσας ΚΑΠ, στο οικονομικό περιβάλλον, την οργάνωση της γεωργικής παραγωγής, τη βιομηχανία τροφίμων και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Στο επίπεδο του διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, αποδίδεται ιδιαίτερα έμφαση σε βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προβλέψεις στις γεωργικές αγορές και το γεωργικό εισόδημα, αλλά και στις εξελίξεις στην ΚΑΠ μετά το 2020, ενώ το τελευταίο μέρος του βιβλίου εστιάζεται στις που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία στους σημαντικότερους επιμέρους τομείς, με αναφορά σε επιλογές και προτεραιότητες πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Παρά την επιστημονική του προσέγγιση το βιβλίο είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή και απευθύνεται σε ένα ευρύτατο αναγνωστικό κοινό.

Στους παραγωγούς και τις οργανώσεις τους, στους φοιτητές των γεωτεχνικών σχολών, στο γεωτεχνικό και επιστημονικό δυναμικό του τομέα, στα στελέχη επιχειρήσεων παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων και εφοδίων, στους εμπλεκόμενους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου και την παραλαβή σχετικής πρόσκλησης  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Marketing της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (τηλ. 2130187300, e-mai: marketing@c-gaia.gr).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή ηλικιωμένης με  Covid 19 από την Σκόπελο #διακομιδή - https://t.co/gGSVPnb1Ld -

  • Φώφη Γεννηματά: Πάνδημη συγκίνηση σε ένα ενωτικό «αντίο» - https://t.co/U9ZCP1XTPa -

  • «Είμαι δυνατή»: Το μήνυμα της Ιωάννας προς κάθε γυναίκα - https://t.co/qpDtqMeqYy -

"Αλιεύοντας" την είδηση