Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Ψεκασμoί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας
Ψεκασμoί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας

Ψεκασμoί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε ς ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές ότι θα πραγματοποιηθεί δολωματικός ψεκασμός, σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων των δακοπαγίδων, στο πλαίσιο του προγράμματος ς για το έτος 2016.

Η δακοκτονια θα γίνει στις παρακάτω περιοχές:

-Στις Τοπικές Κοινότητες Μελιβοίας (Μελιβοία, Βελίκα, Παλιουριά), Σκλήθρου, Σκήτης, Καρίτσας (Καρίτσα, Κόκκινο Νερό) και στη Δημοτική Κοινότητα ς του δήμου ς

-Στη Δημοτική Κοινότητα Γόννων (Γόννοι, Ελαία), στις Τοπικές Κοινότητες Αμπελάκίων, Ιτέας, Τεμπών, Ελάτειας, στη Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου, στις Τοπικές Κοινότητες Νέσσωνος, Καλοχωρίου, Κυψελοχωρίου, Όσσης, Πουρναρίου, Πυργετού και Ραψάνης του δήμου Τεμπών.

Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει στις 09/10/2016 και δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ (8) ημερών συνολικά. Ο ψεκασμός είναι δολωματικός και θα εφαρμοστεί ανά τρία (3) ελαιόδεντρα.

Οι ελαιοκαλλιεργητές μπορούν να παραβρίσκονται στα τά τους κατά τη διάρκεια του ψεκασμού ώστε να διαπιστώσουν την ορθή εφαρμογή.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι και οι να απομακρύνουν τα και τα μελισσοσμήνη τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωσή τους από την ένταξή τους στο βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα τά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση