Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις περιοχές Αγίων Θεοδώρων
Ψεκασμοί  για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις περιοχές Αγίων Θεοδώρων

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις περιοχές Αγίων Θεοδώρων

Eπέμβαση πραγματοποιείται για την προληπτική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με τα ποσοστά και βιολογικά χαρακτηριστικά του δακοπληθυσμού που προέκυψε από τις πληροφορίες του δικτύου παγίδων (αριθμό ακμαίων, την αναλογία φύλλου και ωριμότητα των θηλυκών ακμαίων του δάκου της ελιάς), τις επικρατούσες και αναμενόμενες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, σχετική υγρασία και ταχύτητα αέρα), καθώς και την φυσική κατάσταση του αναρτημένου ελαιοκάρπου.

Ειδικότερα, διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το του αναδόχου εργολάβου ψεκασμών για τις παρακάτω περιοχές:

• στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού του Δήμου Αλμυρού, στην Τοπική Κοινότητα , θα ψεκαστούν: στις 27/09/ οι τοποθεσίες Τρύπες, Άγιος Παντελεήμονας, Παλιόμυλος και Κουσινάδα, στις 28/09/ οι τοποθεσίες Βιλίκα, Δυό Βρύσες, Αμπέλια και Κοκκαλιάρη, στις 29/09/2016 οι τοποθεσίες Κήποι, Γούρνες, Καλιανές και , στις 30/09/ οι τοποθεσίες Αρκανάδες, Διαμάδες, Καμάρα, Χιλιαδού και στις 01/10/ οι τοποθεσίες Βαθύρρεμα, Ρέα, Καναβούρι και Γήπεδο

Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία (3) και δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ (8) ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων που αναφέρονται στο παράρτημα Β της αριθ. 2/ 2016 προκήρυξης της Υπηρεσίας μας για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού του δάκου της ελιάς.

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβαση τοπικά της θερμοκρασίας αέρα τους 28οC ή επικράτηση ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ ενημερώνεται άμεσα η Υπηρεσία μας και διακόπτεται ο ψεκασμός.

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους προστασίας σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 (ΦΕΚ 1791/Β/2015).

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση