Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στη Μαγνησία
Ψεκασμοί  για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στη  Μαγνησία

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στη Μαγνησία

Απαραίτητη κρίνεται η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με τα ποσοστά και βιολογικά χαρακτηριστικά του δακοπληθυσμού που προέκυψε από τις πληροφορίες του δικτύου παγίδων (αριθμό ακμαίων, την αναλογία φύλλου και ωριμότητα των θηλυκών ακμαίων του δάκου της ελιάς), τις επικρατούσες και αναμενόμενες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, σχετική υγρασία και ταχύτητα αέρα), καθώς και την φυσική κατάσταση του αναρτημένου ελαιοκάρπου.

Ειδικότερα, διενεργείται δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το των αναδόχων εργολάβων ψεκασμών για τις παρακάτω περιοχές, ήτοι:

• στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας του Δήμου , θα ψεκαστούν ο οικισμός Κλήμα, στις 16/9/2016 η τοποθεσία , στις 17/9/2016 η τοποθεσία Κογιάτικα, στις 18/9/2016 η Τοπική Κοινότητα Μελισσιάτικων και στις 19/9/2016 η τοποθεσία Κάκαβος

• στη του Δήμου Νοτίου Πηλίου στη Δημοτική Κοινότητα Πινακατών, θα ψεκαστούν στις 15/9/2016 η τοποθεσία Καρδασάκι, στις 16/9/2016 οι τοποθεσίες Τσοχάκι και Αγρεπού, στις 17/9/2016 η τοποθεσία Γαλατσίδα, στις 18/9/2016 η τοποθεσία Ρέμματα, στις 19/9/2016 η τοποθεσία Βελανιδιά και στις 20/9/2016 οι τοποθεσίες Αναστασέικα και Τσαχράκι

• στη Δημοτική Ενότητα Αργαλαστής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στην Τοπική Κοινότητα Πάλτση, θα ψεκαστούν στις 15/9/2016 οι τοποθεσίες Σταμλέικα, Μελανή, Κουταντέλια, Μπουλογνέικα, Ζουνέικα και Πανταζέικα και στις 16/9/2016 οι τοποθεσίες Καμτσέλι, Κάμπος, Ταράτσα, Αμαδαρή, Καλάμι, Γιακουδάκι, Μουρτίρα, Σιδηρέικα, Κουρέικα και Άγιος Ταξιάρχης.

Ο ψεκασμός θα εφαρμοστεί ανά τρία (3) ελαιόδεντρα και δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ (8) ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού του δάκου της ελιάς.

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβαση τοπικά της θερμοκρασίας αέρα τους 28οC ή επικράτηση ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ ενημερώνεται άμεσα η Υπηρεσία μας και διακόπτεται ο ψεκασμός.

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους προστασίας σύμφωνα με το 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 ( 1791/Β/2015).

Καλούνται οι να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση