Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Προβλήματα ροδακινοπαραγωγών του Πηλίου
Προβλήματα ροδακινοπαραγωγών του Πηλίου

Προβλήματα ροδακινοπαραγωγών του Πηλίου

Ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών είχε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος  Λιούπης από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου & Βορείων Σποράδων  Ιωάννη Διανελλάκη. 

Στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Κεντρικού Πηλίου -Αγριά, Λεχώνια, Άγιο Βλάσιο, Δράκεια, Καλά Νερά, Άγιο Λαυρέντιο- οι καλλιεργητές της ποικιλίας «λεμονάτα» αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με εξαιρετικά μειωμένη παραγωγή, εξαιτίας των συνεχών έντονων βροχοπτώσεων,  που σημειώθηκαν την περίοδο της άνοιξης.

Ο κ. Λιούπης μετέφερε το ζήτημα στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και οι υπεύθυνοι γεωπόνοι επικοινώνησαν άμεσα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού αλλά και τους  καλλιεργητές,  ενώ ήδη έγιναν επιτόπιες επισημάνσεις στην περιοχή για να στοιχειοθετηθεί το αίτιο της ζημιάς και να βρεθεί τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών,  όπως θα υποδειχθεί από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τηλεδιάσκεψη Μεϊκόπουλου με το ΔΣ του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων «Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ»… - https://t.co/vr7ifsmJyy -

  • Πορεία του φακέλου των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας - https://t.co/YlFWslkEl0 -

  • Αρνητικά τα αποτελέσματα 80 Rapid Tests στα Κανάλια - https://t.co/HytcRr1VRT -

"Αλιεύοντας" την είδηση