Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Πρότυπο παραγωγικότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου
Πρότυπο παραγωγικότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου

Πρότυπο παραγωγικότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου

Πρότυπο παραγωγικότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς χαρακτήρισαν σήμερα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και την ΕΒΟΛ  οι φορείς της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, στο πλαίσιο της τελετής δωρεάς δυο ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Βελεστίνου και στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Ο Κ. Αγοραστός, η αντι Μαγνησίας-Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Νεστ. Αντωνίου επικρότησαν το έργο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, των συνεταιριστών και του προέδρου της οργάνωσης Νικ. Πρίντζου.

Ο κ. Πρίντζος τόνισε-μεταξύ άλλων- ότι πρόκειται για δωρεά υψίστης σημασίας από έναν υγιή Συνεταιρισμό που, κόντρα στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, επιβιώνει και αυξάνει την παραγωγή, τον τζίρο και τα κέρδη του, ενώ γνωστοποίησε απόφαση του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού να καταβάλει, αν βρεθεί φόρμουλα, τη μισθοδοσία του οδηγού για ένα χρόνο του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Βελεστίνου.

Επίσης ανέφερε ότι, με βάση τον ισολογισμό, η προηγούμενη χρονιά ήταν κερδοφόρα κατά 1,5 εκ.  και πρόσθεσε  ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της ς προς τους και το κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμένα ο κ. Πρίντζους, αναφέρθηκε στην ιστορία του Αγροτικού Συνεταιρισμού που ιδρύθηκε το 1928 αλλά και της ΕΒΟΛ (έτος ίδρυσης 1952) καθώς και στην πορεία της επιχείρησης τονίζοντας ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, την έλλειψη ρευστότητας στην η ΕΒΟΛ τα τελευταία χρόνια, πάει από το καλό στο καλύτερο, καθώς παρουσιάζει αύξηση τζίρου, κερδών και όγκου πωλήσεων, προσφέροντας παράλληλα όχι μόνο στους εργαζόμε, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.
Για την κοινωνική συνεισφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού και της ΕΒΟΛ,  επανέλαβε τις 15 υποτροφίες ύψους 400 ευρώ μηνιαίως που κατέβαλε σε 15 φοιτητές, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά, στις δηλώσεις ΟΣΔΕ που κάνει δωρεάν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και θα καλύψει το κόστος ύψους  400.000ευρώ, στην οικονομική ενίσχυση προς και κτηνοτρόφους ύψους 200.000 ευρώ, στη δωρεά ενός μηχανήματος λιθοτριψίας στο Νοσοκομείο, στη δωρεά εξοπλισμού ύψους 40.000 ευρώ στην Αστυνομία, στη διανομή 2.000 διατακτικών των 50 ευρώ σε άπορες οικογένειες καθώς και στην προσφορά δύο καινούργιων ασθενοφόρων στο Κ.Υ. Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο αντίστοιχα.

Ο ίδιος διέψευσε όσα λέγονται υπογραμμίζοντας:  «Όλα αυτά, δεν έγιναν για να γλιτώσουμε φόρους, όπως ακούστηκε, αλλά γιατί ρόλος των Συνεταιριστικών Οργανώσεων είναι να βοηθούν τους αγρότες και τις τοπικές κοινωνίες».

Επίσης είπε   ότι πρόσφατα εγκρίθηκε ο ισολογισμός βάσει του οποίου προκύπτει ότι η ΕΒΟΛ είχε 1,5 εκ. ευρώ κέρδος κι έκανε 17 εκ. ευρώ τζίρο.

Τέλος πρότεινε  τη μισθοδοσία του οδηγού για ένα χρόνο του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Βελεστίνου επειδή υπάρχουν ελλείψεις σε οδηγούς.

Ο Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε παράδειγμα παραγωγικής επανάστασης   τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, κάνοντας λόγο για έναν συνεταιρισμό πρότυπο, με εξωστρέφεια και ακεραιότητα και προστιθέμενη αξία στο συνεταιριστικό κίνημα, ενώ η αντι Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη είπε ότι η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία και συγκυριακή, χαρακτηρίζοντας τον  κ. Πρίντζο άμεσο, επιτυχημένο, αποτελεσματικό και πρότυπο εργασιακής συνεργασίας και ανθρωπιάς.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, ευχαρίστησε τον κ. Πρίντζο για την δωρεά και τη διαχρονική συνεισφορά του στο Δήμο, ανακοινώνοντας ότι, εντός των ημερών θα  του παραδοθεί ένα  πορτρέτο του Ρήγα Βελεστινλή.

Τέλος ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νεστ. Αντωνίου, επεσήμανε ότι μπορεί το Συνεταιριστικό Κίνημα να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση, αλλά υπάρχουν φωτεινά παρα όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου  και ο Συνεταιρισμός Τυρνάβου  που μπορούν να συνεργαστούν με θεσμικούς φορείς, για να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ενώ για την πρόταση που αφορά στη μισθοδοσία του οδηγού ασθενοφόρου  είπε ότι αν και υπάρχει δυσκολία, θα συνεννοηθεί με τον περιφερειάρχη για να εξευρεθεί κάποιος τρόπος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση