Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Πρώτη σπορά κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια
Πρώτη σπορά κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Πρώτη σπορά κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Ξεκίνησε η επνκαλλιέργεια της κλωστικής – βιομηχανικής ς στην .Αυτό το διάστημα πραγματοποιείται η πρώτη σπορά της σε μικρή πιλοτική κλίμακα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν το γεγονός τονίζοντας:”Τα οφέλη της καλλιέργειας της κλωστικής –βιομηχανικής κάνναβης είναι πολλαπλά (λιγότερο για , φυσική ζιζανιοκτονία, μειωμένη ανάγκη λιπασμάτων) λόγω του ότι είναι ένας φυσικός ανανεώσιμος πόρος και το υπέργειο μέρος του φυτού είναι πλήρως αξιοποιήσιμο σε μία μεγάλη ποικιλία χρήσεων.

Το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων πρωάτησε σε ό,τι αφορά την νομοθετική του ζητήματος της επανακαλλιέργειας της κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης στην χώρα μας. Από το 2010 μέχρι το 2013 οι 4 ερωτήσεις των ευρωβουλευτών του προς τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές επιτροπές συντέλεσαν καταλυτικά στον νομικό διαχωρισμό της με τον νόμο 4139/2013. Ακόμη οι Οικολόγοι Πράσινοι επισήμαναν επανειλημμένως την καθυστέρηση υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ εφαρμογής του νόμου, ενώ συμμετείχαν ενεργά στην διαβούλευσή της.

Περιμένουμε και παλεύουμε προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις και για την χρήση της ς κάνναβης, προς όφελος των ασθενών, όπως αποδεικνύουν επίσημες ιατρικές μελέτες και παραδείγματα της διεθνούς εμπειρίας για τη χρήση κάνναβης στον τομέα της ς”.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιτέλους η καλλιέργεια της κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης επιστρέφει στην χώρα μας μετά από 40 χρόνια. Η καλλιέργεια της αναμένεται να δώσει εν καιρώ νέες αναπτυξιακές προοπτικές και διεξόδους τόσο στον πρωτογενή όσο και στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας. Επιπρόσθετα είμαστε περήφανοι που μέλος του Πανελλαδικού μας συμβουλίου συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια ως καλλιεργητής σε συνεργατικό σχήμα.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση