Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Προθερμαίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες σε αρκετούς νομούς της χώρας

Προθερμαίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες σε αρκετούς νομούς της χώρας

Δεν καθησύχασαν τους αγρότες οι προγραμματικές της κυβέρνησης για το αγροτικό, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει ήδη οι ζυμώσεις για εκτεταμένες κινητοποιήσεις – και δη από δύο ξεχωριστά μέτωπα.

Την Κυριακή στις 11 π.μ. στη , δυνάμεις αγροτών από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, όπως και αντιπροσωπεία από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών και τους νέους αγρότες θα συναντηθούν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, για να συναποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Όπως αναφέρουν, δεν αποκλείουν την «κάθοδο» στην Αθήνα με τρακτέρ ή πούλμαν.

«Τα προηγούμενα χρόνια είχαν ληφθεί μέτρα στο πλαίσιο της ΚΑΠ, όπως η ενίσχυση ανά στρέμμα και όχι ανά κιλό και οι πρόωρες συντάξεις, που είχαν κάνει τους αγρότες αντιπαραγωγικούς», σχολιάζει ο επικεφαλής της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, κ. Χρήστος Γκόντιας. «Η φορολόγηση του εισοδήματός μας από το πρώτο ευρώ με 26% και με προκαταβολή 100% για την επόμενη χρονιά και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο τριπλάσιο θα οδηγήσουν στην ισοπέδωση του κλάδου», συμπληρώνει ο ίδιος.

Η αντιπρότασή τους στην κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός των κατ’ επάγγελμα αγροτών από όσους δεν είναι αποκλειστικά αγρότες, κάτι που είναι στην εποχή μας εφικτό με τη σύσταση ειδικών μητρώων, ώστε οι επαγγελματίες να μην υποστούν το σύνολο των επαχθών μέτρων. «Δεν παλεύουμε μόνον για εμάς, που είμαστε περίπου 250.000, αλλά και για 10 εκατ. καταναλωτές, η ποιότητα ζωής των οποίων θα πληγεί εάν πάψουμε να έχουμε αγροτική παραγωγή στη χώρα», σχολιάζει ο κ. Γκόντιας. Στις αιχμές που αφήνει το αντίπαλον δέος, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, απαντά ότι «ο είναι κοινός, απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους να συνταχθούν μαζί μας, δεν είμαστε κάτω από καμία κομματική σημαία».

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου, στις 12 π.μ. θα συναντηθούν και πάλι στη Νίκαια η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, που αντιτάσσεται ευθέως στην ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «που εφαρμόζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και έχει ως αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς». Ταυτόχρονα, εστίες κινητοποιήσεων έχουν δημιουργηθεί στην Κρήτη και στην Ηλεία, ενώ τρακτέρ ζεσταίνονται και σε άλλους νομούς.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση