Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ για πρόκληση πυρκαγιάς
Πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ για πρόκληση πυρκαγιάς

Πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ για πρόκληση πυρκαγιάς

Καμπανάκι κίνδυνου για τον κίνδυνο πρόκλησης ς από την καύση καλαμιών

Καμπανάκι κινδύνου για τον κίνδυνο πρόκλησης ς λόγω της καύσης καλαμιών κρούει η Θεσσαλίας- Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους Δήμους, σε άμεση ετοιμότητα και εφιστώντας την προσοχή αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και όλων των πολιτών στην αυστηρή τήρηση όλων των απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν.

Υπενθυμίζει ότι με Νομοθετικού Περιεχομένου ισχύει καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κ.λπ. με το σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 .

Η Θεσσαλίας- Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας , επειδή παρατηρούνται εστίες πυρκαγιών, κυρίως σε καλαμιές, με νέα της καλεί τους Δήμους να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες μέσω των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων , καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους (αγροτικούς, κτηνοτροφικούς, μελισσοκομικούς συλλόγους, κ.λπ.) για την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων και τις συνέπειες που προβλέπονται τόσο από την ΠΔ 9/ 2021 όσο και από την ΠΝΠ/ 138/Α/05. 08. 2021.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση