Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Πρόσθετη στήριξη στους Ευρωπαίους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών
Πρόσθετη στήριξη στους Ευρωπαίους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών

Πρόσθετη στήριξη στους Ευρωπαίους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών

Οι Ευρωπαίοι ροδάκινων και νεκταρινιών θα λάβουν πρόσθετη ενίσχυση, επιπλέον εκείνης που ανακοινώθηκε ήδη τον Ιούνιο, λόγω των δυσχερειών τις οποίες αντιμετώπισαν οι αγορές φέτος το καλοκαίρι. Ποσό ύψους 12,8 εκατ. ευρώ θα συμπληρώσει, λοιπόν, τη βοήθεια που έχει ήδη χορηγηθεί κατά την έναρξη της θερινής περιόδου και που ανερχόταν σε 70 εκατ. ευρώ. Το αυτό θα χρηματοδοτήσει την απόσυρση από την 35.020 τόνων ροδάκινων και νεκταρινιών.

Η χρηματοδοτική αντιστάθμιση προς τους Έλληνες, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς παραγωγούς οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να βρουν διεξόδους στις αγορές θα ισχύσει αναδρομικά από τις 3 Αυγούστου. Η επιπλέον επιλέξιμη τητα προϊόντων όσον αφορά την Ελλάδα ανέρχεται σε 10.710 τόνους (οι επιπλέον ποσότητες για και Ιταλία είναι 19.550 και 4.760 τόνοι αντιστοίχως).

Η συνολική ποσότητα ροδάκινων και νεκταρινιών για την Ελλάδα ανέρχεται, ως εκ τούτου, στους 16.065 τόνους.

Ο αρμόδιος επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν δήλωσε: «Εξυπακούεται ότι εξακολουθούμε να επιδεικνύουμε εξαιρετική προσοχή όσον αφορά την κατάσταση των ευρωπαίων παραγωγών οι οποίοι εργάζονται σε ασταθές περιβάλλον. Η κοινή γεωργική πολιτική διαθέτει πολλά μέσα για να τους στηρίξει στις δυσκολίες στιγμές και αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό των γεωργών».

Η εν λόγω απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στην επίσημη εφ. Οι Ευρωπαίοι οπωροκηπευτικών θα εξακολουθήσουν να επωφελούνται από άλλα * στο πλαίσιο της κοινής γεωργικής πολιτικής της , όπως οι άμεσες ενισχύσεις, η της αγροτικής ανάπτυξης και η χρηματοδοτική στήριξη των ΟΠ [οργανώσεων παραγωγών], τα οποία ανέρχονται συνολικά σε περίπου 700 εκατ. ευρώ ετησίως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση