Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας
Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας

Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας

Συγκροτήθηκε σήμερα Τετάρτη 21/07/2021 σε σώμα η προσωρινή διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών- Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών ς.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης ο Άγγελος Δερετζής  και η αναλυτική διάρθρωση του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας έχει ως εξής:
– Πρόεδρος : Άγγελος Δερετζής
-Αναπληρωτής πρόεδρος : Βασίλειος Μακρίδης
-Αντιπρόεδρος : Απόστολος Τσακανίκας
-Αντιπρόεδρος : Στεφανία Τζοάνου
-Γενικός γραμματέας : Παντελής Μόσχος
-Αναπληρωτής γραμματέας : Θεοδωρoς Γαβρήλος
-Ταμίας : Χρήστος Μπάκας
-Μέλος : Ηλίας Γεώργιος
-Μέλος : Στέφανος Τομαρόπουλος
-Μέλος : ΠαναγιώτηςΣταυρίδης
-Μέλος : ΠαντελήςΠαπαδάκης
-Μέλος : Ανέστης Καρυπίδης
-Μέλος :Λαζαρος Παυλίδης
-Μέλος :Ελένη Μαραγκάκη
-Μέλος :Γιώργος Λαβιδας
Καθήκοντα εκπρόσωπου Τύπου της Συνομοσπονδίας αναλαμβάνει ο  Σταμάτης Παγιάτης.

Η δημιουργία της Συνομοσπονδίας ήταν μια αέναη φιλοδοξία δεκαετιών η οποία υλοποιήθηκε δυναμικά παίρνοντας σάρκα κι οστά κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Από σήμερα λοιπόν οι στις λαιμικές αγορές της χωράς αποκτούν μια ενιαία και ηχηρή προς κάθε κατεύθυνση φωνή.

Η Συνομοσπονδία, στην οποία συμμετέχουν άπαντες οι στις Λαϊκές , έρχεται να ενδυναμώσει το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας όπως άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων Ομοσπονδιών και Σωματείων της χωράς από όλους τους κλάδους των Λαϊκών Αγορών.

Οι σημερινές συνθήκες αντικειμενικώς αποδεκτά δεν είναι οι καλύτερες. Οι Λαϊκές , κάθε κλάδος, κάθε εργαζόμενος βιώνει την οικονομική όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από καταστάσεις που έχει υπαγορεύσει η πανδημία και οι συνέπειες αυτής.

Συγχρόνως οι διαθέσεις της Κυβέρνησης, με το επικείμενο Σχέδιο Νόμου, που επιχειρεί να εφαρμόσει αλλοτριώνοντας τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών και καταστρατηγώντας τους λόγους δημιουργίας και ύπαρξής τους, αποτελούν ένα μείζον ζήτημα.

Ακόμα και αυτή την στιγμή, «φαινομενικά», αυτό το Σχέδιο Νόμου έχει παγώσει, κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις εξελίξεις αλλά και τις συνέπειες αυτών σε «αιφνιδιαστικό» χρονικό διάστημα.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κος Άγγελος Δερετζής.:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και συνοδοιπόρους μου όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που μου εμπιστεύτηκαν τη θέση του Προέδρου. Ξέρω ότι η ευθύνη είναι μεγάλη αλλά θα κάνω κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια να φανώ αντάξιος των ευθυνών και των καθηκόντων μου, όπως αυτά απορρέουν από την θέση στην οποία βρίσκομαι.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για τις λαϊκές αγορές της χώρας. Είναι οξύμωρο, το ότι ενώ υπάρχουν τόσο σημαντικά προτα που ταλανίζουν εφιαλτικά τον χώρο ς μας, τα οποία έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά την πανδημία… εμείς πρέπει να λειτουργούμε ως θεματοφύλακες του θεσμού των Λαϊκών Αγορών απέναντι στην Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε τυχόν αιφνιδιαστική κίνηση ψήφισης του Σχεδίου Νόμου στη Βουλή.

Ένα σχέδιο Νόμου το οποίο κυκλοφόρησε ποικιλοτρόπως σε πάνω από πέντε προσχέδια, ένα σχέδιο νόμου για το οποίο φημολογείται από διάφορους κύκλους ότι έχουν γίνει αλλαγές, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει προς εμάς καμία αρμόδια . Καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα την Κυβέρνηση να αποσύρει το αμφιλεγόμενο αυτό νομοσχέδιο και με την βοήθεια της Συνομοσπονδίας να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση τον διάλογο για ένα νέο Νομοσχέδιο που να εξασφαλίζει το μέλλον των Λαϊκών αγορών, την διαφάνεις, την ισονομία και τον πραγματικό εκσυγχρονισμό τους. Ένα νομοσχέδιο που θα διαφυλάσσει και δεν θα αλλοτριώνει τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών.

Κάτω από το πρίσμα αυτό λοιπόν των σκέψεων και ανησυχιών οι πόρτες της Συνομοσπονδίας είναι ανοιχτές σε όποιους επιθυμούν να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα αυτό. Σε όσους είναι έτοιμοι αλλά κι όσους δύναται να ετοιμασθούν γι' αυτό. Χρειάζεται συν και διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους κι αρμόδιους φορείς».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση